Fragilemag

Στάνλεϊ Κιούμπρικ – Η ιδιοφυΐα

Στάνλεϊ Κιούμπρικ – Η ιδιοφυΐα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ (Stanley Kubrick) ήταν ένας κορυφαίος σκηνοθέτης. Η ματιά του ήταν διεισδυτική. Η ανάγκη του για εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής ατέρμονη. Ο περφεξιονισμός και η ακρίβεια “στοίχειωναν” τα έργα του. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας σεναρίων γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1928 και πέθανε στις 7 Μαρτίου 1999.

Είναι σαν η αναζήτηση μιας άλλης πραγματικότητας που θα μπορούσε να αναζητηθεί μέσα από τον φακό να ήταν το διαρκές πάθος του. Αυτός ο άνθρωπος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου. Τι τον έκανε μοναδικό; Η αναζήτηση της αλήθειας και του νοήματος πίσω από μια ιστορία ήταν διαρκής. Κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Καλλιτεχνικά συνεχίστηκε και μετά από αυτή.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχολούσαν τον Κιούμπρικ ήταν η ανθρώπινη ψυχολογία, ο πόλεμος, η κοινωνία και η ανθρώπινη συμπεριφορά. Στις ταινίες του, επιδίδονταν σε μια μελετημένη κινηματογραφική αισθητική και τεχνική για να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο και συχνά ανατριχιαστικό κλίμα…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X