Fragilemag

Συγχρονικότητα – Όταν δεν μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος (σοβαρά το λέμε)

Συγχρονικότητα – Όταν δεν μπορείς να γίνεις κάποιος άλλος (σοβαρά το λέμε)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγχρονικότητες. Γνωρίζεις ένα άτομο τυχαία στις διακοπές σου και μερικά χρόνια αργότερα το συναντάς σε ένα διαφορετικό μέρος του κόσμου χωρίς να έχεις κρατήσει καμία επαφή ή να έχεις κάνει σχέδια μαζί του. Ή καταλήγεις να παντρευτείς ένα άτομο με το οποίο γεννηθήκατε στο ίδιο μαιευτήριο, την ίδια μέρα. Δικαιολογημένα, αρχίζεις να αναρωτιέσαι “ποιες είναι οι πιθανότητες να σου συμβεί το ένα ή το άλλο;”

Ξεκινάς να ψάχνεις για απαντήσεις και τότε μαθαίνεις, προς μεγάλη σου έκπληξη, ότι οι καρύδες μπορεί να είναι επικίνδυνες. Όπως και τα πιάνα ή οι αυτόματοι πωλητές. Ακούς ιστορίες ανθρώπων που ξαναβρίσκουν αντικείμενα χαμένα από καιρό, εραστές που ένωσε μια σύμπτωση, ανθρώπους που ανακάλυψαν πετράδια ανεκτίμητης αξίας ή ακόμα και αυτούς που βρήκαν τετράφυλλα τριφύλλια. Ποιες είναι οι πιθανότητες να γίνουν όλα αυτά; Για να δούμε λοιπόν.

Το τετράφυλλο τριφύλλι

Εδώ και αιώνες, αυτή η γενετική σπανιότητα θεωρείται οιωνός ευτυχίας, αγάπης και καλής τύχης, και σίγουρα έχεις και εσύ μπει στον πειρασμό να το ψάξεις. Και ενώ κάποιοι ισχυρίστηκαν πως μπορούσαν να βρουν δεκάδες τέτοια τριφύλλια, όπως ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ του 2008 που συγκέντρωσε 160.000 τριφύλλια τεσσάρων φύλλων, εσύ, τις περισσότερες φορές, έμεινες με άδεια χέρια.

Λοιπόν, ποιες είναι οι πραγματικές πιθανότητες; Έχει υπολογιστεί ότι η πιθανότητα εύρεσης ενός τετράφυλλου τριφυλλιού είναι περίπου 1 στα 10.000. Αυτό θα αυξηθεί σε 1 στα 1.000.000 για ένα τριφύλλι πέντε φύλλων. Και δεν χρειάζεται καν να σταματήσεις εκεί. Μετά από δεκαετίες έρευνας για ένα τριφύλλι τεσσάρων φύλλων, το 2020, μια κυρία ανέφερε ότι βρήκε κάτι ακόμα πιο πολύτιμο – ένα τριφύλλι έξι φύλλων (ναι, το διάβασες σωστά!). Ξεπερνώντας τις πιθανότητες με κάθε δυνατό τρόπο. Τώρα, προκύπτει το ερώτημα – εάν αρχίσουμε να ψάχνουμε για ένα επτάφυλλο.

 

Η γέννησή σου είναι ένα θαύμα

Θα καταλήξουμε στην αρχή στην πιθανότητα που είχες για να έρθεις σε αυτόν τον κόσμο. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι πιθανότητες να γεννηθείς ως το άτομο που είσαι, σε αυτό το σχήμα και μορφή; Λαμβάνοντας υπόψη πόσο μεγάλος είναι ο ανθρώπινος πληθυσμός και πόσο γρήγορα αυξάνεται, η πιθανότητα να γεννηθείς ισούται με 1 στα 400 τρισεκατομμύρια (ή περισσότερα).

Χωρίς να γεννηθείς δεν υπάρχει το «εσύ» που μπορεί να ζήσει τον κόσμο, να σκεφτεί τις πιθανότητες, ούτε καν να διαβάσει αυτές τις λέξεις. Και σε σύγκριση με αυτό, όλα τα άλλα μοιάζουν ασήμαντα.

Είναι πολύ πιο πιθανό να συναντήσεις ένα άτομο πολλές φορές συμπτωματικά σε διάφορα μέρη του κόσμου, να χτυπηθείς από έναν κεραυνό, να βρεις ένα τριφύλλι έξι φύλλων ή να σε χτυπήσει μια καρύδα παρά να γεννηθείς σε αυτόν τον κόσμο. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι. Για την ακρίβεια μόλις αποδείξαμε ότι είσαι ένα θαύμα. Τώρα βγες εκεί έξω και ζήσε ακριβώς αυτό.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X