Fragilemag

Ψυχολογία. Γιατί οι συζητήσεις, που κάνουμε, σπάνια τελειώνουν την κατάλληλη στιγμή;

Ψυχολογία. Γιατί οι συζητήσεις, που κάνουμε, σπάνια τελειώνουν την κατάλληλη στιγμή;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Μερικές φορές απλά δεν μπορείτε να βάλετε τέλος. Έχετε αντιληφθεί κάποιες φορές ο συνομιλητής σας να θέλει, από ένα σημείο και μετά, να εγκαταλείψει την κουβέντα; Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λάθος εκτιμήσεις σε αυτήν την ερώτηση.
Όταν τελειώνουν οι συζητήσεις, η κατάλληλη στιγμή συνήθως είτε δεν έχει έρθει – είτε έχει περάσει κατά πολύ. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αμερικανικής μελέτης που ο ψυχολόγος Adam Mastroianni από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν στο περιοδικό «PNAS». H διάρκεια των συζητήσεων που κάνουμε είτε ήταν σημαντικά μεγαλύτερη είτε σημαντικά μικρότερη από το επιθυμητό, ανεξάρτητα από το αν οι συνομιλητές ήταν φίλοι ή άγνωστοι μεταξύ τους.

Στο πρώτο μέρος της μελέτης, οι ερευνητές ρώτησαν περίπου 800 άτομα για την τελευταία τους συνομιλία με μια στενή επαφή τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερωτηθέντων, οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου 14 λεπτά κατά μέσο όρο με τους συνομιλητές ωστόσο να προτιμούν μικρότερη διάρκεια και επιθυμητό μέσο όρο διάρκειας να είναι τα 7 λεπτά.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X