Fragilemag

Θέατρο Εμπρός – Η ανακοίνωση για την σχεδιαζόμενη εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου

Θέατρο Εμπρός – Η ανακοίνωση για την σχεδιαζόμενη εκκένωση του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θέατρο Εμπρός. Ο χώρος που ορίζει μέρος της σύγχρονης Αθηναϊκής καλλιτεχνικής παράδοσης έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της “αξιοποίησης”, όπως την εννοεί ο δήμαρχος της πόλης. Από τον αιώνια μισοτελειωμένο Μεγάλο Περίπατο, τα χάπενινγκ του Σάκη Ρουβά με τις γκρίζες ζώνες των προϋπολογισμών τους, ως την ακατανόητη ρήση του Κώστα Μπακογιάννη: “Η Αθήνα δεν είναι το νέο Βερολίνο, η Αθήνα είναι η νέα Αθήνα και της αξίζει να είναι η νέα Αθήνα” έχουμε λόγους να πιστεύουμε πως το SOS που εκπέμπουν οι άνθρωποι του θεάτρου πρέπει ν’ ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται.

SOS – Ο δήμαρχος της Αθήνας K. Μπακογιάννης σχεδιάζει την εκκένωση του Αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ μέσω σύμβασης παραχώρησης του κτηρίου από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον Δήμο Αθηναίων.

Αναγγέλλει την ανάπλαση του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ στα πλαίσια των σχεδίων επέκτασης της τουριστικοποίησης του κέντρου της Αθήνας. Οργανώνει ανάθεση σε εργολάβο έργου συντήρησης και κλείσιμο του χώρου με τσίγκους και περίφραξη. Μελέτη εμφανίζει το θέατρο Εμπρός ως επενδυτική ευκαιρία, ως «πολιτιστικό πόλο».

Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 28/3, 3μμ

Η σύμβαση αποκαλεί το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ “Μίσθιο” και αναφέρεται με απαξιωτικούς όρους για την πολύχρονη και κοινωφελή συμβολή του Αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ λέγοντας: «Το Μίσθιο τελεί κατά καιρούς υπό κατάληψη από αυτοαποκαλούμενες “πολιτιστικές ομάδες”, οι οποίες το χρησιμοποιούν για εκδηλώσεις.»

Η σύμβαση στο όνομα «της φύλαξης, της ασφάλειας, της τάξης και της υγιεινής του χώρου» ετοιμάζει την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης ενώ προαναγγέλλει και δίκες στις οποίες θα εμπλακεί και η ΕΤΑΔ!

Είναι ώρα να υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη δράση των καλλιτεχνών και των δημιουργών που δεν χωρά στην εμπορευματοποίηση της πόλης μας και το “πολιτισμό” της άγριας τουριστικοποίησης!..

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X