Fragilemag

Το υπουργείο Πολιτισμού χαντακώνει τον ελληνικό κινηματογράφο

Το υπουργείο Πολιτισμού χαντακώνει τον ελληνικό κινηματογράφο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Παύλου Θ. Κάγιου //

Ανοιχτή επιστολή καταπέλτη έστειλε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών στο υπουργείο Πολιτισμού και στον αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται πως δεν είναι μόνο άσχετος με το χώρο μα και επιβλαβής.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει: Στις 31 Μαΐου 2021, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για τα θέματα του Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Α. κύριος Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε πολυσέλιδο, αναλυτικό κείμενό του, απάντησε σε ερώτηση που του απηύθυναν πενήντα ένας (51) βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα: «Αδιαφορία και έλλειψη πολιτικής για τον κινηματογράφο».

Κατ’ αρχήν, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο δημόσιος διάλογος ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας δείχνει ότι ίσως, επιτέλους έχουν αντιληφθεί αυτό που καιρό τώρα επισημαίνουμε: την τραγική κατάσταση μαρασμού που σπασμωδικές και με λάθος στόχευση πολιτικές χρόνων έχουν οδηγήσει την αναιμική ελληνική κινηματογραφία, καθώς και σε επαγγελματικό και δημιουργικό αδιέξοδο χιλιάδες εργαζομένους. Ωστόσο, από τις απαντήσεις του κ. υφυπουργού στα ποικίλα θέματα της ερώτησης προκύπτουν και μια σειρά σοβαρά συμπεράσματα αποκαλυπτικά χρόνιων πολιτικών νοοτροπιών και πρακτικών που μας προβληματίζουν.

Οι τοποθετήσεις του κ. υφυπουργού, συχνά κοινότυπες και δογματικού τύπου, («εμείς τα κάνουμε όλα καλά…») δεν απαντούν, επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X