Fragilemag

Το στρας αμπέχονο του Διονύση

Το στρας αμπέχονο του Διονύση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Παναγόπουλος

Διονύσης Σαββόπουλος. Από το αμπέχονο στον κολλαριστό γιακά μερικές δεκαετίες δρόμος.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Σκάι δήλωσε: «Μας χρειάζεται μια ωριμότητα. Κάποιος πρέπει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω κάποιον καλύτερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτό». Η εποχή της ασφάλειας, υποθέτουμε και για εκείνον, έρχεται μέσα από το καλωσόρισμα της “καλής χρυσής αυγής” στο στρατόπεδο της λογικής, τη δημιουργική ασάφεια βάουτσερ στυλ «σκοιλ ελικικου», τα κηρύγματα του Αγιατολάχ Άρη, τη διχαστική σαγήνη που εκπέμπει ο Μάκης, ο Κώστας, ο Άδωνις, την εικόνα της μισής καμένης Εύβοιας και το στιγμιαίο λάθος ένας σταθμάρχη που κόστισε ζωές στις ράγες.
Ο τροβαδούρος μιας γενιάς που εκποίησε τα συνθήματά της, οραματίζεται την πολιτική ωριμότητα. Η πρόσφατη συνέντευξή του δείχνει το δρόμο: «Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και θέλω αυτοδύναμη τη ΝΔ». Παρατήρησε επίσης πως «Κάποια από αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλαιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μιας υπερβολικής και αδικαιολόγητης αυτοπεποίθησης που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη». 
Η μεγάλη τέχνη του Νιόνιου είναι, κυρίως, μια. Να σερφάρει με χάρη σε κάθε σκοτεινή και κακοφωτισμένη ιστορική στιγμή της χουντικής και μεταπολιτευτικής μας στιγμής…
διαβάστε τη συνέχεια στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X