Fragilemag

Τρεις ταινίες που βλέπουμε στο Ertflix

Τρεις ταινίες που βλέπουμε στο Ertflix
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καύσωνας, λίγες μετακινήσεις, ιδρωμένες πλάτες πάνω στο ύφασμα του καναπέ. Οι επόμενες μέρες προβλέπονται καυτές.

Ευτυχώς έχουμε το Ertflix που προβάλλει ταινίες με άποψη, ταινίες με καλλιτεχνικό αποτύπωμα, ταινίες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Δύο υπέροχες Ιαπωνικές παραγωγές Το Τρίτο Έγκλημα και Κλέφτες Καταστημάτων και  μια Ελληνική ταινία –Δεκαπενταύγουστος– με τις  τόσο χαρακτηριστικές ερμηνείες των ηθοποιών που πρωταγωνιστούν «κλέβουν» την προσοχή μας.

Το Τρίτο Έγκλημα (2017)

Εδώ έχουμε ένα ψυχολογικό, δικαστικό, δράμα που μας ξεναγεί στο ανθρώπινο σκοτάδι. Ο σκηνοθέτης Χιροκάζου Κόρε-Έντα δεν ποντάρει στις γνωστές κινηματογραφικές νόρμες. Ο ήρωας του είναι ο δολοφόνος. Δεν μας το κρατά κρυφό. Εστιάζει στους λόγους που εγκληματεί.

Την ταινία Το Τρίτο Έγκλημα  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Το τρίτο έγκλημα – Η πλοκή

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν τριάντα χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί.

Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Το δικαστικό δράμα από την Ιαπωνία έκανε την πρεμιέρα του στο Επίσημο Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας το 2017. Η ταινία επιπλέον κέρδισε 6 βραβεία της Ιαπωνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας

Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Έντα
Πρωταγωνιστούν: Φουκουγιάμα Μασαχάρου, Γιακούσο Κότζι, Σούζου Χιρόσε, Μικάκο Ισικάουα

Κλέφτες καταστημάτων (2018)

Η ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα έχουν τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών, αποτέλεσαν επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για Όσκαρ. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης είχε κερδίσει το 2013, ξανά στις Κάννες, το Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του Πατέρας και Γιος και στην ταινία «Κλέφτες Καταστημάτων» εκτός από σκηνοθέτης είναι σεναριογράφος και μοντέρ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X