Γυναίκα

Αδύναμα νύχια: Αυτές είναι οι βιταμίνες για την ενδυνάμωση τους

Αδύναμα νύχια: Αυτές είναι οι βιταμίνες για την ενδυνάμωση τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

H διατήρηση γερών νυχιών είναι μία δύσκολη υπόθεση. Η κακή διατροφή, το άγχος (που μπορεί να σας κάνει να τα τώτε) ή τα πολλά ημιμόνιμα μανικιούρ είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που μπορεί τα νύχια σας να φθείρονται. Το αποτέλεσμα είναι τα νύχια σας να γίνονται όλο και πιο αδύναμα και να σπάνε ευκολότερα.

Δείτε ποιες βιταμίνες είναι οι κατάλληλες για ενδυνάμωση των νυχιών

Βιοτίνη
Γνωστή ως βιταμίνη Β7, η βιοτίνη ενισχύει το πάχος και τη σφριγηλότητα των νυχιών. Μάλιστα, επιστημονικές μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση συμπληρωμάτων βιοτίνης με αύξηση στο πάχος των νυχιών κατά 25%! Ειδικά εάν αναλογιστείτε ότι η βιοτίνη δεν δημιουργείται αυτόματα από τον οργανισμό αλλά πρέπει να καταναλωθεί μέσω της τροφής, καταλαβαίνετε γιατί είναι στην κορυφή της σημερινής λίστας.

Κολλαγόνο
Ένα θαυματουργό συστατικό για το δέρμα αλλά και για τα νύχια. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου ωφελούν τα νύχια καθώς περιέχουν αμινοξέα. Και τα αμινοξέα αυτά αποτελούν τη βάση για υγιή, γερά νύχια, προσφέροντας στον οργανισμό πληθώρα θρεπτικών ουσιών. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες δείχνουν ότι τα συμπληρώματα κολλαγόνου βελτιώνουν την ανάπτυξη των νυχιών ενώ μειώνουν το σπάσιμο. Με άλλα λόγια, παρέχουν όλα τα οφέλη που επιθυμούμε!

Κερατίνη
Άλλο ένα δομικό συστατικό των νυχιών, η κερατίνη είναι καίρια για γερά νύχια. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κάποιου συμπληρώματος που συνδυάζει την κερατίνη με βιοτίνη ή κολλαγόνο ή να την καταναλώσετε και ως ξεχωριστό συμπλήρωμα.

Ω-3
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό, κλειδώνοντας την υγρασία και διατηρώντας το δέρμα απαλό και ελαστικό. Έτσι, ενισχύουν και τα νύχια, κάνοντάς τα πιο λαμπερά και μειώνοντας τους ερεθισμούς.

Αντιοξειδωτικά
Τα αντιοξειδωτικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα, η βιταμίνη C είναι απαραίτητα για την καλή υγεία των νυχιών αφού είναι απαραίτητη στη σύνθεση κολλαγόνου. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε ενισχύει την εμφάνιση των νυχιών, δίνοντας τους ένα υγιές, φρέσκο χρώμα. Επιπλέον, άλλες μορφές αντιοξειδωτικών, όπως τα εκχυλίσματα φρούτων προστατεύουν τα νύχια από το οξειδωτικό στρες.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X