Γυναίκα

Η Σπυριδούλα του MasterChef μας δίνει τη δική τη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια (pic)

Η Σπυριδούλα του MasterChef μας δίνει τη δική τη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια (pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μας συστήθηκε μέσω του MasterChef και κατάφερε να είναι η πρώτη γυναίκα στο ελληνικό show μαγειρικής που κατάφερε να φτάσει στον τελικό! Και πλέον δουλεύει στην Κύπρο ως chef μαζί με τον καλό της φίλο, Πάνο.

Η chef μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μας ενημερώνει συχνά για τις δραστηριότητες και αυτή τη φορά θέλησε να μοιραστεί την αγαπημένη της συνταγή για τσουρέκια και μας δίνει τη συνταγή της.

Η πρώην διαγωνιζόμενη του MasterChef φτιάχνει τσουρέκια και η συνταγή έχει ως εξής:

Τι θα χρειαστείς:

80 γρ. βούτυρο
120 γρ. γάλα
170 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ μαχλέπι
1 κ.γ μαστίχα
1 κ.γ βανίλια σκόνη
3 αυγά και 1 κρόκο για το άλλειμα
110 γρ. νερό χλιαρό
11 γρ. ξηρή μαγιά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ. αλεύρι σκληρό

Πώς γίνεται η παρασκευή:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο,το μαχλέπι,τη βανίλια και τη μαστίχα.
Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
Όταν ζεσταθεί απλά το γάλα με τα υπόλοιπα όχι να βράσει ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα συνεχίζουμε με τη μαγιά-νερό.
Ανακατεύουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και ρίχνουμε τα άλευρά μας σιγά σιγά…θα γίνει μια τέλεια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας..αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλευράκι ακόμα…
Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.
Το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 λεπτάκια..
Χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε…αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαράκι
Το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..
Αλείφουμε με αυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 λεπτάκια

Δείτε την ανάρτηση της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

●Και φυσικά κάναμε Τσουρέκι.. Και φυσικά έχουμε συνταγή…. Και είναι Πεντανοστιμο,Μυρωδάτο… Ααα βάψαμε και άυγα με χρώμα ζαχαροπλαστικής…● Παμε;;; ❤Υλικα: 80 ΓΡ βούτυρο 120 ΓΡ γάλα 170 ΓΡ ζάχαρη 1 κ.γ μαχλεπι 1 κ.γ μαστίχα 1 κ.γ βανίλια σκόνη 3 άυγα και 1 κρόκο για το αλλειμα 110 ΓΡ νερό χλιαρό 11 ΓΡ ξηρή μαγια 300 ΓΡ αλεύρι γ.ο.χ 300 ΓΡ αλεύρι σκληρό ❤Εκτελεση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταινουμε έλαφρα το γάλα με τη ζάχαρη,το βούτυρο,το μαχλεπι,τη βανίλια και τη μαστίχα. Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Όταν ζεσταθεί απλά το γάλα με τα υπόλοιπα όχι να βράσει Ρίχνουμε εκτός φωτιάς μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.επειτα συνεχίζουμε με τη μαγια-νερο.ανακατευουμε πάλι και μεταφερόμαστε στο μίξερ με το γάντζο και Ρίχνουμε τα αλευρα μας σιγά σιγά…θα γίνει μια τέλεια ζυμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια μας..αν κολλάει Ρίχνουμε λίγο αλευρακι ακόμα… Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα μπωλ και σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα.το αφήνουμε 1.30 ώρα να φουσκώσει καλά.. όταν φουσκώσει το απλώνουμε στο πάγκο μας και το ζυμώνουμε για 3 Λεπτακια.. χωρίζουμε σε 3 μέρη και κάνουμε μια πλεξούδα.. Όπως μπορούμε…αν δεν μπορούμε το κάνουμε σαν σαλιγκαρακι..το βάζουμε πάνω στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για μισή ωρίτσα..Αλείφουμε μεαυγό με ένα πινέλο πάνω στο τσουρέκι μας. Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 55 Λεπτακια… ***(Το μίγμα αυτό θα μας βγάλει ή ένα μεγάλο τσουρέκι ή 2 μικρότερα) Όταν βγει δηλαδή πριν βγει θα το έχετε ερωτευτεί από τη μυρωδιά και μόνο.. ❤❤❤ Καλή απόλαυση και καλό Πάσχα αγάπες μου…❤❤❤ #spiridoula #sintagestisspiridoulas #storiestocook #easycooking #cookhome #staysafe #staystrong #stayhome #cookathome #easter #love #loveyouall #womanchef

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη spiridoyla~karampoutaki (@spiridoula_karampoutaki) στις

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η γυμναστική που επιλέγει η Βίκυ Καγιά εν μέσω καραντίνας (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X