Γυναίκα

Πως να έχεις πάντα λευκές πετσέτες

Πως να έχεις πάντα λευκές πετσέτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πιο συχνός πονοκέφαλος στα λευκά είδη ή τα λευκά ρούχα είναι οι πετσέτες που με τα πολλά πλυσίματα αρχίζουν να κιτρινίζουν και να χάνουν την λάμψη τους.

Υπάρχει όμως τρόπος να γίνουν ξανά λευκές οι πετσέτες σου; Μα φυσικά και υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε ακόμη και μετά από αρκετά πλυσίματα λαμπερές τις πετσέτες σας.

Δείτε παρακάτω τις τρεις απλές συμβουλές για να έχετε ολόλευκες και αφράτες πετσέτες:

1. Πλύσιμο όχι σε ζεστό νερό αλλά με κρύο νερό

Για τις πετσέτες το κρύο είναι το καταλληλότερο νερό. Οι ψυχρές θερμοκρασίες εμποδίζουν τη συρρίκνωση των ρούχων στις ραφές, διατηρούν τα χρώματα ζωντανά και επιμένουν περισσότερο στους δύσκολους λεκέδες

2. Μη βάζετε μαλακτικό

Το μαλακτικό ρούχων δεν είναι απαραίτητο στις πετσέτες. Τα χημικά που περιέχουν μπορεί να βλάψουν τις ίνες και να κάνουν τις πετσέτες πιο σκληρές με την πάροδο του χρόνου αλλά και πιο κίτρινες. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να τις πλένετε ξεχωριστά και αν έχετε στεγνωτήριο να τις βγάλετε πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

3. Πλύση με όσο το δυνατόν λιγότερο απορρυπαντικό

Πολλοί νομίζουμε, πως το να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού δεν είναι πρόβλημα. Ωστόσο, το πολύ απορρυπαντικό εμποδίζει τις πετσέτες να ξεπλυθούν σωστά. Το ιδανικό είναι να μετριάσετε την ποσότητα στο μισό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X