Γυναίκα

Σαρκώδη χείλη: Τα βήματα για να πετύχετε το Ombré look

Σαρκώδη χείλη: Τα βήματα για να πετύχετε το Ombré look
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη ombré είναι γαλλική και σημαίνει σκιά. Στην πραγματικότητα αφορά μια χρωματική διαβάθμιση, χωρίς να υπάρχει όριο στις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιηθούν. Αποτελεί έμπνευση στο κεφάλαιο της ομορφιάς δημιουργώντας τάσεις για τα φρύδια (ombré brows), τα νύχια (ombré nails), τα μαλλιά (ombré hair color), ενώ ως τελευταία κίνηση τα ombré χείλη μας προσκαλούν στον κόσμο του πιο μοντέρνου μακιγιάζ!

Ombré look για σαρκώδη χείλη! Η νέα «καυτή» τάση στο μακιγιάζ

Παρ’ όλο που το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει περίπλοκο, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο μόνο αποχρώσεις κραγιόν, τρεις ή ακόμα και περισσότερες. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε το βάθος που επιθυμούμε, για να αποκτήσουμε σαρκώδη, φλογερά χείλη!

Τι θα χρειαστούμε;

  • Απαραίτητη η σωστή προετοιμασία, οπότε ένα primer για τα χείλη ή έστω ένα βάλσαμο, θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για απρόσκοπτη εφαρμογή στη συνέχεια.
  • Το ειδικό πινέλο χειλιών θα βοηθήσει σημαντικά, αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις άκρες των δαχτύλων μας.
  • Μια-δυο μπατονέτες μπορεί να μας χρειαστούν για τυχόν διορθώσεις, ενώ ένα highlighter θα δημιουργήσει το ιδανικό φόντο και θα ενισχύσει την τρισδιάστατη εικόνα.
  • Οπωσδήποτε δύο αποχρώσεις κραγιόν. Σταδιακά θα μπορέσουμε να προσθέσουμε περισσότερες, φροντίζοντας να ανήκουν στην ίδια χρωματική οικογένεια.
  • Ένα μολύβι χειλιών, σε έναν πιο σκούρο τόνο από τα κραγιόν.
  • Λιπ γκλος, κατά προτίμηση με χρώμα.

Χρώματα και υφές

Θα πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το look. Οι πιο δημοφιλείς εκδοχές αυτής της τάσης παίζουν με τα φυσικά ροζ και τα καφέ. Αν θέλουμε, όμως, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη εντύπωση, τότε οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι αυτές που θα χρειαστούμε.

Αν οι αποχρώσεις είναι από την ίδια παλέτα, η μία πρέπει να είναι οπωσδήποτε πιο ανοιχτή. Για μια διακριτική εμφάνιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο ή τρεις αποχρώσεις. Για ένα πιο τολμηρό αποτέλεσμα, μια μεγαλύτερη αντίθεση μεταξύ φωτός και σκιάς, δηλαδή ανοιχτού και σκούρου τόνου είναι απαραίτητη.

Σωστή προετοιμασία

Η χρήση ενός προϊόντος που θα λειτουργήσει ως βάση, όπως ήδη αναφέραμε είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Το καλύτερο είναι να περάσουμε σε όλη την επιφάνεια ένα ειδικό primer για τα χείλη. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα βάλσαμο, αλλά το primer θα μας προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια.

Περνώντας αρχικά το primer, η επιφάνεια των χειλιών μας θα γίνει λεία και θα μας επιτρέψει να περάσουμε στη συνέχεια, το χρώμα του κραγιόν με πολύ μεγάλη ευκολία.

Εάν μάλιστα, η σύνθεση του περιέχει και ενυδατικά συστατικά, θα ενισχύσουμε την ελαστικότητα και θα αποφύγουμε την ξηρότητα και κατ’ επέκταση το «σκάσιμο» του κραγιόν.

Η πιο ανοιχτή απόχρωση…

Θα ξεκινήσουμε περνώντας την πιο ανοιχτή απόχρωση στο πάνω μισό μέρος του κάτω χείλους. Με αυτήν την εκδοχή, το look ombré θα αποκτήσει την πιο μοντέρνα εμφάνιση!

Στη συνέχεια, μπορούμε να περάσουμε λίγο από το πιο ανοιχτό κραγιόν και στο κάτω άκρο του επάνω χείλους, έτσι ώστε το κέντρο των χειλιών μας να έχει τα δύο πιο ανοιχτόχρωμα σημεία.

Η πιο σκούρα απόχρωση…

Τώρα, ήρθε η στιγμή να εφαρμόσουμε τη σκούρα απόχρωση. Θα την περάσουμε στο κάτω μέρος του κάτω χείλους, πλησιάζοντας προς την κάτω άκρη και θα κάνουμε το αντίστοιχο και στο επάνω χείλος.

Προσοχή! Δεν θα περάσουμε το σκούρο κραγιόν ούτε στην επάνω ούτε στην κάτω άκρη, καθώς σε αυτά τα σημεία θα δημιουργήσουμε το περίγραμμα με το μολύβι χειλιών. Απλά, θα πλησιάσουμε όσο γίνεται.

Η ιδανική ανάμειξη των χρωμάτων!

Αν και αφορά την απεικόνιση δύο τόνων, στόχος μας δεν είναι να υπάρξει μια σαφής καθοριστική γραμμή μεταξύ των φωτεινών και σκοτεινών περιοχών, επομένως η ανάμειξη είναι το κλειδί!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό ειδικό πινέλο για τα χείλη για να συνδυάσουμε τα χρώματα μεταξύ τους, αλλά και την άκρη των δαχτύλων μας.

Μάλιστα, με τα δάχτυλα δεν θα υπάρξει κίνδυνος να ασκήσουμε υπερβολική πίεση, οπότε θα ενώσουμε τις δύο αποχρώσεις με ένα απαλό άγγιγμα.

Το περίγραμμα

Αφού νιώσουμε ικανοποιημένες με τα χρώματα και την ανάμειξη μεταξύ τους, ήρθε η ώρα να ζωγραφίσουμε το περίγραμμα με το μολύβι χειλιών. Θα δημιουργήσουμε μια γραμμή κοντά στο φυσικό τελείωμα των χειλιών μας, χωρίς να το παρακάνουμε στο πάχος.

Εάν μάλιστα, θέλουμε να είναι λιγότερο ευκρινές το περίγραμμα, τότε δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε ως τις γωνίες που συναντάται το επάνω με το κάτω χείλος.

Ανακατεύοντας…

Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ombré look θα πρέπει να αναμείξουμε και τη γραμμή από το μολύβι χειλιών! Είτε με την άκρη του δείκτη μας είτε με το μικρό πινέλο για τα χείλη, θα αγγίξουμε απαλά τη γραμμή προς τα κάτω,  δηλαδή προς το εσωτερικό των χειλιών μας.

Εάν δεν έχουμε σχεδιάσει το περίγραμμα ως τις εσωτερικές γωνίες, τώρα μπορούμε να τραβήξουμε το χρώμα από το μολύβι χειλών μέχρι τέρμα.

Ταμπονάρισμα, για έξτρα σταθερότητα

Όπως κάνουμε τις περισσότερες φορές που βάφουμε τα χείλη μας, το ταμπονάρισμα θα βοηθήσει και εδώ, ώστε να διατηρήσουμε το χρώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θα χρειαστούμε ένα καθαρό χαρτομάντιλο που θα τοποθετήσουμε ανάμεσα στα χείλη μας και θα εξασκήσουμε πίεση μεταξύ τους και στις δύο πλευρές του. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποκτήσουμε μόνο μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά θα ενισχύσουμε και την τελική εμφάνιση ενώνοντας ακόμα πιο πολύ τα χρώματα μεταξύ τους. Και το σημαντικότερο; Δεν θα επιτρέψουμε να «τρέξει» το χρώμα στα δόντια μας!

 

Το τόξο του έρωτα!

Για να ενισχύσουμε ακόμα καλύτερα το ombré look, αλλά και για να τονίσουμε περισσότερο την εικόνα των χειλιών μας, περνάμε το highlighter στο τόξο του έρωτα, σε σχήμα «Μ», στο κέντρο του άνω χείλους.

Εάν θέλουμε κάτι πιο διακριτικό, μπορούμε να περάσουμε εναλλακτικά λίγη πούδρα με minerals στοιχεία, ώστε να φωτίσουμε την περιοχή χωρίς υπερβολές.

Το λιπ γκλος κάνει τη διαφορά!

Τα ματ ombré χείλη ακολουθούν πιο πιστά στην ουσία του grunge, αλλά αν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτήν την τάση στη σύγχρονη μορφή της, θα πρέπει να ολοκληρώσουμε με ένα πέρασμα λιπ γκλος.

Τελειώνοντας, το ombré lip θα δημιουργήσει το πιο εντυπωσιακό glam look σε μια βραδινή έξοδο ή θα μας δώσει την ευκαιρία να ροκάρουμε, χωρίς καθόλου επιπλέον μακιγιάζ. Όπως και να ‘χει, το αποτέλεσμα θα συζητηθεί, με σιγουριά!

ΠΗΓΗ:womanidol

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X