Γυναίκα

“Situationship” – Όταν μαρκάρεις με το: “είναι περίπλοκο” την ερωτική σου σχέση

“Situationship” – Όταν μαρκάρεις με το: “είναι περίπλοκο” την ερωτική σου σχέση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έχετε ποτέ βρεθεί σε αυτή την απροσδιόριστη ζώνη των σχέσεων όπου, ενώ βλέπεστε με κάποιον, δεν θα μπορούσατε να τον ονομάσετε ερωτικό σύντροφο; Μπορεί να διασκεδάζετε μαζί. Μπορεί να έχετε ακόμη αναπτύξει οικειότητα, αλλά δεν έχετε δεσμευτεί ή δεν έχετε συζητήσει για ένα κοινό μέλλον. Είναι εκείνες οι φορές που δεν νιώθει κανείς καθόλου σίγουρος τι να πει όταν τον ρωτούν αν έχει σχέση και το «είναι περίπλοκο» φαντάζει σαν η μόνη κατάλληλη απάντηση.

Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, ουσιαστικά πρόκειται για μια σχέση χωρίς καμία δέσμευση που επιτρέπει στα άτομα να βιώσουν τα οφέλη τού να είναι σε μια σχέση, αλλά και να είναι μόνοι ταυτόχρονα.

•Ο νεόκοπος όρος στα αγγλικά για αυτόν τον τύπο ερωτικών σχέσων είναι “situationship” και προσδιορίζεται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Η σχέση παραμένει απροσδιόριστη
Απουσιάζει η συζήτηση μεταξύ των ερωτικών συντρόφων για το τι συμβαίνει μεταξύ τους, πώς θα το ονόμαζαν, καθώς και οι κοινοί στόχοι και το να τίθενται κανόνες και όρια.

Έλλειψη συνέπειας
Eίναι δύσκολο να ξέρει κανείς τι να περιμένει από τον σύντροφο—για παράδειγμα, μπορεί να μην ξέρει πότε θα τον δει, πόσο καιρό θα πάρει για να απαντήσει σε ένα μήνυμα ή αν απαντήσει καν.

Η σύνδεση είναι επιφανειακή
Σε μια τέτοια σχέση είναι δυνατό να περνάτε χρόνο μαζί, να έχετε αποκτήσει άνεση και σωματική επαφή, ωστόσο δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση. Η συζήτηση τείνει να είναι επιφανειακή και συνήθως δεν προχωρά σε εκμυστηρεύσεις.

Η σχέση βασίζεται στην ευκολία
Στη σχέση αυτή δεν δίνει προτεραιότητα ο ένας στον άλλον ή δεν αλλάζει το πρόγραμμά του για να τον δει. Αντίθετα, οι συναντήσεις βασίζονται σε σχέδια της στιγμής που βασίζονται στην ευκολία, εάν έχετε ένα κενό στο πρόγραμμά σας ή εάν κάτι άλλο που είχατε κανονίσει ακυρωθεί, για παράδειγμα.

Η σχέση δεν είναι αποκλειστική
Εδώ δεν τίθεται ποτέ το ζήτημα της αποκλειστικότητας ή της αφοσίωσης και ο καθένας μπορεί να βλέπει και άλλα άτομα.

Υπάρχει εναλλαγή στην ατμόσφαιρα της σχέσης
Μπορεί να αναπτύσσεται ρομαντισμός και εγγύτητα όταν βρίσκεστε μαζί και το κλίμα να αλλάζει σε πιο ουδέτερο, όταν απομακρύνεστε.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μιας απροσδιόριστης και ελεύθερης σχέσης είναι ότι υπάρχει λιγότερη ευθύνη. Οι αποκλειστικές ερωτικές σχέσεις μπορούν να καταναλώσουν σημαντική ποσότητα συναισθηματικής ενέργειας…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X