Γυναίκα

Τι να προσέξετε όταν διαλέγετε δερμάτινα είδη

Τι να προσέξετε όταν διαλέγετε δερμάτινα είδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το δέρμα πάντα είναι στην μόδα, ξέρετε όμως τι δέρμα πρέπει να διαλέξετε αν θέλετε να αγοράσετε ή να κάνετε δώρο, δερμάτινα αξεσουάρ, τσάντες ή και ρούχα. Δείτε τα είδη  δέρματος που υπάρχουν για να μπορείτε να αποφασίσετε τι θα πάρετε…

Γυαλισμένο Δέρμα από Μοσχάρι – Italian Polished CalfSkin Leather

Το δέρμα Polished Calf Skin είναι όπως αναφέρει το όνομά του, γυαλισμένο δέρμα από μοσχάρι. To δέρμα αυτό είναι πολύ μαλακό, έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και τους λεκέδες ενώ είναι πολύ καλής ποιότητας. Οι εξαιρετικές ιδιότητες αυτές, κάνουν το Polished Calf Skin ιδανικό για όλες τις τσάντες που χρειάζονται εκλεπτυσμένη ποιότητα, μεγάλη αντοχή στο νερό και στους καθημερινούς λεκέδες, και πολυτελή υφή. Λόγω της άριστης ποιότητας και της εξαιρετικής του αντοχής, το Polished Calf Skin είναι η πρώτη επιλογή στην κατασκευή επαγγελματικών προϊόντων, ενώ χρησιμοποιείται επίσης τόσο για ανδρικές τσάντες όσο και για γυναικείες δερμάτινες τσάντες λόγω της ποιότητας και πολυτέλειας του. Λόγω της επεξεργασίας του καθαρίζει πολύ εύκολα ακόμα και από λεκέδες, αλλά προσοχή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το καθαρίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την στιγμή που θα διαπιστώσετε ότι έχει λερωθεί. Το δέρμα που θα επιλεγεί για δημιουργηθεί το Polished Calf Skin Leather πρέπει στην κυριολεξία να είναι αψεγάδιαστο. Και αυτό γιατί η μόνη διαδικασία στην οποία υποβάλεται ένα δέρμα που θα επιλεγεί για Polished Calf Skin Leather είναι η λείανση και βιολογική βαφή, με αποτέλεσμα οποιδήποτε ελάττωμα στο δέρμα να είναι εμφανές και άρα να κάνει το δέρμα ακατάλληλο για την συγκεκριμένη χρήση.

Δέρμα Ruga

Το δέρμα Ruga είναι η τελευταία επιταγή της μόδας στις δερμάτινες τσάντες. Είναι δέρμα άριστης ποιότητας, είναι εξαιρετικά λείο και έχει εντυπωσιακή όψη και μοναδικά απαλή υφή. Παρομοιάζει πολύ σε δέρμα Napa, όμως είναι πιο μαλακό και εξίσου πολυτελές. Υιοθετεί τις ιδιότητες του γυαλισμένου δέρματος όσον αφορά στην αντοχή του, είναι πολύ μαλακό, έχει μεγάλη αντίσταση στο χρόνο και τους λεκέδες. Το δέρμα Ruga είναι πολύ καλής ποιότητας και εντυπωσιάζει όποιον αναζητά μια τσάντα “γεμάτη” πολυτέλεια και εκλεπτυσμένη υφή.

Ruga leather women bucket-bag, Mina rosa Honey Bag by Original Tuscany

Δέρμα Sauvage

Το δέρμα Sauvage είναι επίσης δέρμα “πρώτης” στρώσης και κορυφαίας ποιότητας. Έχει υποστεί όμως ειδική επεξεργασία βαφής με αποτέλεσμα να περιέχει δυο διαφορετικές αποχρώσεις του ιδίου χρώματος. Η ειδική επεξεργασία βαφής περιλαμβάνει δύο ειδών βαφές. Την πρώτη φορά η σκούρα απόχρωση του χρώματος εισχωρεί βαθιά στο δέρμα. Τη δεύτερη φορά, εισχωρεί μια πιο ελαφριά απόχρωση του ιδίου χρώματος . Η διαδικασία αυτή προσθέτει “βάθος” και “χαρακτήρα” στο δέρμα Sauvage και παράγει ένα διχρωματισμό – κυματισμό – πιτσίλισμα χρώματος όπως περίπου στο μάρμαρο. Το δέρμα Sauvage έχει μεγάλη αντοχή στη βρωμιά και τους λεκέδες και προτιμάται συχνά διότι είναι πολύ μαλακό ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη αντοχή. Είναι επίσης από τα ακριβότερα δέρματα και δεν είναι όλα τα δέρματα κατάλληλα για να παράγουν Sauvage δέρμα. Το δέρμα Sauvage είναι πολύ παρόμοιο σε υφή με το δέρμα Suede.

Δέρμα Saffiano

To δέρμα Saffiano δημιουργήθηκε πρώτα στην Ιταλία, την πατρίδα του δέρματος. Ουσιαστικά, δεν είναι είδος δέρματος αλλά πρόκειται για τρόπο επεξεργασίας του δέρματος. Δημιουργήθηκε από τον Mario Prada και πρωτοεμφανίστηκε στον οίκο Prada, το 1913. Αν και η δημιουργία του έγινε έναν αιώνα πριν, το δέρμα Saffiano δεν έκανε δυναμική εμφάνιση στην βιομηχανία της μόδας παρά μόνο έως πρόσφατα. Για αυτό και θεωρείται “νέο” δέρμα στην βιομηχανία. Το “δέρμα” Saffiano έχει ανάγλυφη υφή, μεγάλη αντοχή στο χρόνο και την βρωμιά ενώ είναι πολύ κομψό δέρμα. Η ανάγλυφη υφή που έχει, οφείλεται σε μηχανή που αποτυπώνει επάνω στο δέρμα (stamping method) αυτές τις χαρακτηριστικές γραμμές του δέρματος. Τέλος η επεξεργασία του ολοκληρώνεται με επίστρωση στρώματος από κερί. Σαν αποτέλεσμα το δέρμα Saffiano είναι να έχει μεγάλη αντοχή στις γρατσουνιές, έχει διάρκεια και μεγάλη αντοχή στο χρόνο, απωθεί το νερό, ενώ καθαρίζεται πολύ εύκολα. Η επεξεργασία του, έχει σαν αποτέλεσμα βαθιά και έντονα χρώματα που σε συνδυασμό με την βιολογική βαφή, αναδεικνύουν και δημιουργούν τσάντες με πολύ έντονα και ζωντανά χρώματα. Επειδή όμως δεν πρόκειται για δέρμα αλλά για τρόπο επεξεργασίας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί μια τσάντα κατασκευασμένη από Saffiano μπορεί να προέρχεται από μοσχάρι αλλά και από άλλα δέρματα κατώτερα ποιοτικά, όπως είναι το δέρμα από χοιρινό ή αρνί. Δυστυχώς επειδή αυτή η ανάγλυφη τεχνοτροπία είναι πολύ εύκολο να αντιγραφεί, την συναντάμε όχι μόνο σε κατώτερης ποιότητας δέρματα αλλά και σε τεχνοδέρμα ή ακόμα και ναύλον. Επιπρόσθετα η βαφή του μπορεί να μην είναι βιολογική, αλλά να είναι απλή βαφή και όπως αναφέρθηκε μπορεί εύκολα να αντιγραφεί. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που πάτε να αγοράσετε είναι αυθεντικό δέρμα και όχι τεχνοδέρμα ή πλαστικό. Το αυθεντικό Ιταλικό δέρμα Saffiano είναι δέρμα από μοσχάρι εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο έχει βιολογική βαφή και υιοθετεί τις ιδιότητες του δέρματος αυτού, με τελικό αποτέλεσμα ένα εκλεπτυσμένο και άριστης ποιότητας προϊόν από δέρμα. Πολλές εταιρίες ανάμεσα τους Η Michael Kors, η DKNY και η LongChamp χρησιμοποιούν Saffiano δέρμα για τα προϊόντα τους.

Prada Saffiano Cuir Small Double Bag, Red (Fuoco) | Prada double ...

Δέρμα Nappa

Ο όρος Nappa χρησιμοποιείται για να δηλώσει το δέρμα που προέρχεται από την εξωτερική και πιο λεπτή στρώση του δέρματος. Θεωρείται το δέρμα με την καλύτερη ποιότητα. Προσοχή μόνο, διότι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται πολύ συχνά, παραπλανητικά στη βιομηχανία. Και αυτό διότι δεν είναι η λέξη Nappa που ορίζει την ποιότητα του δέρματος, αλλά εφόσον το Nappa δέρμα προέρχεται από Top Grain Leather που θεωρείται το καλύτερο και ακριβότερο ποιοτικά, τότε και το Nappa δέρμα που παράγεται είναι κατ’ επέκταση το καλύτερο ποιοτικά. Το καλό δέρμα Nappa έχει πολύ μαλακή αίσθηση και εξαιρετικά λεία υφή. Μια από τις συνήθεις χρήσεις του είναι να καλύπτει το εσωτερικό των πολυτελών αυτοκινήτων.

Customize Cover Seat Cars for Toyota Fortuner 2015 7 Car Seats ...

Δέρμα Nubuck

Το δέρμα Nubuck είναι παρόμοιο με το Suede. Η διαφορά τους είναι ότι ενώ το δέρμα Suede φτιάχνεται από την εσωτερική πλευρά του δέρματος, το δέρμα Nubuck φτιάχνεται από την εξωτερική πλευρά του δέρματος, με την ίδια διαδικασία της τράχυνσης προκειμένου να δώσει την αίσθηση βελούδινης υφής, όπως και το Suede. Είναι πολύ – πολύ μαλακό. Είναι επίσης πιο ακριβό, πιο “παχύ” και έχει μεγαλύτερη αντοχή από το Suede. Χαράσσεται εύκολα, και αν πέσει επάνω του νερό, σκουραίνει προσωρινά το δέρμα μέχρι να στεγνώσει οπότε και επανέρχεται πλήρως. Χρησιμοποιείται πιο συχνά, σε επενδύσεις επίπλων. Ένας δερμάτινος καναπές από δέρμα Nubuck είναι κάτι που θα συναντήσετε συχνά στα καταστήματα επίπλων.

nubuck leather sofa | If you own sofa upholstered with natural ...

Δέρμα Suede

Έχουμε αναφερθεί με άρθρο μας για το δέρμα suede στο eretikos.gr:

Δέρμα Suede(σουεντ) γιατί να το διαλέξουμε.

Faux Leather

Αν ενδιαφέρεστε να προμηθευτείτε μια τσάντα από αληθινό δέρμα, θα πρέπει να αποφύγετε οτιδήποτε έχει την επιγραφή Faux Leather ή την λεγόμενη δερματίνη. Το Faux Leather όπως και η δερματίνη δεν είναι δέρμα, είναι πλαστικό σε απομίμηση δέρματος. Πρόκειται στην ουσία για συνθετικό-τεχνητό “δέρμα” το οποίο είναι πλαστικό πολυμερές το “κοινό” PVC. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε πολλές φορές ακόμα και έμπειροι τεχνίτες και κατασκευαστές δερμάτων δεν μπορούν να ξεχωρίσουν με βεβαιότητα ένα Faux leather από ένα πραγματικό. Φυσικά αυτό συμβαίνει όταν το προϊόν είναι αχρησιμοποίητο. Διότι το Faux Leather από τους πρώτους κιόλας μήνες χρήσης θα δείξει την πραγματική καταγωγή του. Δεν υπάρχει καμία σχέση στην ποιότητα του αυθεντικού δέρματος με την ποιότητα μιας δερματίνης ή Faux δέρματος και πολύ σύντομα ένα προϊόν κατασκευασμένο από τέτοιου είδους “δέρμα” θα χάσει κάθε ζωντάνια, θα τσαλακώσει και δεν θα θυμίζει σε τίποτα την πανέμορφη τσάντα που είχατε στην αρχή.

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X