Media

Η ΑΔΕΔΥ απαντά στον Πορτοσάλτε: Του ζητά να περικόψει τις δικές του αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ

Η ΑΔΕΔΥ απαντά στον Πορτοσάλτε: Του ζητά να περικόψει τις δικές του αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρης Πορτοσάλτε το πρωί της Δευτέρας πρότεινε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, να κοπεί 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί ως δώρο στους υγειονομικούς.

«Επειδή έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού … και δημόσιου τομέα, να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς!», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.
Η ΑΔΕΔΥ απάντησε, με ανακοίνωσή της, στον δημοσιογράφο και τον καλεί «στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Άρης Πορτοσάλτε, «λειτουργώντας στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει όντως μειώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και για να κλείσει το “χάσμα” πρότεινε, όχι την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά την περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα!».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον δημοσιογράφο, αντί να προτείνει περικοπές, «να στηρίξει τα αιτήματά μας -μέσα από τον σταθμό του, όπου μιλά μόνος του και χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων- για αύξηση των δαπανών για την Υγεία, την Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων» και ακόμα τον καλεί «στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψει αυτοβούλως τις δικές του, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών».

Κορονοϊός Ελλάδα: Νεκρός 36χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X