Fragilemag

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο φόβος για δεύτερο εμφύλιο στις ΗΠΑ

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο φόβος για δεύτερο εμφύλιο στις ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 6 Απριλίου του 1968 οι ταραχές κλιμακώνονται. Σε δεκάδες πόλεις, μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α., εδώ και δύο μέρες είναι σαν να βιώνεται ένας νέος εμφύλιος πόλεμος. Η σφοδρότητα της βίας μοιάζει δύσκολο να ελεγχθεί. Το νέο γύρω από τη δολοφονία, πριν δύο μέρες, του ακτιβιστή – μαχητή των δικαιωμάτων υπέρ του «μαύρου» πληθυσμού έχει σοκάρει ανθρώπους που εμπνέονταν από τον πύρινο δίκαιο λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είναι 6 Απριλίου. Δεκαεννέα άνθρωποι πεθαίνουν από εμπρησμούς, λεηλασίες, πυροβολισμούς. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Κάπου στα 3.000 άτομα έχουν συλληφθεί.

-Το επίκεντρο της αναστάτωσης είναι η Ουάσινγκτον. Η πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Σε πολλά σημεία της χώρας έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία. Δυνάμεις της Εθνοφρουράς συνδράμουν το έργο της αστυνομίας που σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει αδύναμη να καταστείλει το οργισμένο πλήθος.


Κάπου στις 12.000 στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Κλήθηκαν εσπευσμένα για να προστατεύουν το έργο των πυροσβεστών από πυρκαγιές που προκληθήκαν από οργισμένους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Μεγάλου μεγέθους πυρκαγιές αναφέρονται και στο Σικάγο. Εκεί που “κοντά” στα 20 κτήρια κυριολεκτικά απανθρακώθηκαν.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X