Επιλογές

Joker: Παράνοια! Τώρα ο Χρυσοχοϊδης… αδειάζει την ΕΛΑΣ και τρολάρει!

Joker: Παράνοια! Τώρα ο Χρυσοχοϊδης… αδειάζει την ΕΛΑΣ και τρολάρει!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα… φταρνίζεται όλη μέρα σήμερα ο Χοακίν Φοίνιξ που με την καθηλωτική του ερμηνεία στο νέο Joker έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για τη νέα του ταινία.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα η συζήτηση δεν αφορά τις υποκριτικές του ικανότητες, την άψογη σκηνοθεσία και γενικά το αριστούργημα που λογικά θα σαρώσει τα Όσκαρ.

Στην Ελλάδα… Ελλάδα είμαστε και ασχολούμαστε ξανά με τραγελαφικά πράγματα.

Διότι μόνο έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν.

Τις καταγγελίες πως ανήλικοι έβλεπαν την ταινία (σ.σ. ενώ επιτρέπεται μόνο για ενήλικες) έκαναν δύο γυναίκες υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να προχωρήσουν σε προσαγωγές!

Jοker: Τρολάρει δίχως έλεος Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη o Τσίπρας!

Ακολούθησε… κόλαση στα social media, με την Λίνα Μενδώνη να καταδικάζει την αστυνομική παρουσία σε κινηματογραφικές αίθουσες και να “αδειάζει” τις υπαλλήλους. Ωστόσο και εκείνες την… αδειάζουν, αφού υποστηρίζουν πως υπήρξε προφορική εντολή εισαγγελέα!

Με λίγα λόγια… μύλος!

Η τελευταία εξέλιξη, όμως, έχει και την μεγαλύτερη σημασία: Κι αυτή είναι ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, “αδειάζει” τους αστυνομικούς!

Με ένα tweet, ενημερώνει ότι “σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Joker“!

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι πολλά. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

Τι λένε στις καταθέσεις τους οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες για το Joker

Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα επικαλέστηκαν οι δύο γυναίκες οι οποίες κάλεσαν την αστυνομία για παρέμβαση σε κινηματογράφους όπου παρακολουθούσαν την ταινία Joker ανήλικοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ειδικότερα, όπως γίνεται γνωστό, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους,  ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών. Ειδικότερα, στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους.

Στο… τμήμα για το Joker!

Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του Υπουργείου, η οποία έδωσε κατάθεση.

Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν τη συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι.

Jοker: «Εγώ, ντυμένος θεούσα, κάλεσα τα ΟΥΚ» λέει ο Μπογδάνος!

Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Η Μενδώνη καταδικάζει αλλά οι εργαζόμενες την “αδειάζουν”!

Την ίδια ώρα, «σωστή» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την αντίδραση του κόσμου για την είδηση περί παρέμβασης αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα λόγω παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Joker», σημειώνοντας πως αυτό που έγινε ήταν «απολύτως ανοίκειο», καταδικάζοντας απολύτως τα περιστατικά.

Όπως περιέγραψε η κα Μενδώνη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι δύο κυρίες, «ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη. Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε η υπουργός

Αναφορικά με τη θέση τους στο υπουργείο, εξήγησε πως ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή, όπως εξήγησε η κα Μενδώνη, είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι πως έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο.

«Από τη στιγμή που κινήθηκαν με την υπαλληλική ιδιότητα, έπρεπε να έχουν ενημερώσει» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: «Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X