Καιρός

Γ. Τσατραφύλλιας: Ραγδαία αλλαγή του καιρού – Πέφτει η θερμοκρασία 10 βαθμούς

Γ. Τσατραφύλλιας: Ραγδαία αλλαγή του καιρού – Πέφτει η θερμοκρασία 10 βαθμούς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για μεγάλη πτώση θερμοκρασίας μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σχετικά με τον καιρό τις επόμενες μέρες.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας είπε πως μετά την Πέμπτη, οπότε και θα καταγραφεί η περισσότερη ζέστη για την εποχή, έρχεται εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού με πτώση θερμοκρασίας, που κατά τόπους θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου.

 

Αυτό θα συμβεί σύμφωνα με τον ίδιο επειδή η Ελλάδα έχει γίνει «σταυροδρόμι αερίων μαζών και μετά τις θερμές αέριες μάζες από το Μαρόκο ακολουθούν ψυχρές μάζες από τη Λευκορωσία».

«Εντυπωσιακή θα είναι η μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες αφού μετά το κύμα ζέστης το οποίο θα κορυφωθεί την Πέμπτη 14/12 ακολουθεί ψυχρή εισβολή με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Σαββατοκύριακο και χιόνια στα ορεινά (π.χ Παρνασσός, Πήλιο, Καλάβρυτα, Τρίκαλα Κορινθίας, Μέτσοβο) και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονία.

 

Επίσης βουτιά θα σημειώσει ο υδράργυρος η οποία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς βοριάδες που θα “ξυρίζουν” το κρύο θα είναι τσουχτερό! Ενδεικτικά δείτε που θα φτάσει η θερμοκρασία σε 5 πόλεις…»

Υπενθυμίζεται πως και χθες ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μυρίσει χειμώνας».

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

 

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται να σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Επίσης για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου προβλέπονται στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X