Καιρός

Καιρός-meteo και Αρναούτογλου: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «πέσει» πάνω από 8 βαθμούς (βίντεο)

Καιρός-meteo και Αρναούτογλου: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα «πέσει» πάνω από 8 βαθμούς (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειώσει ο καιρός αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του meteo.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19 °C στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο ενώ ο καιρός στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα είναι λίγο καλύτερος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-22 °C με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25 °C, τους 19-21 °C στο Ιόνιο και τους 22-24 °C στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρατίθεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας αύριο σε σχέση με τις σημερινές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν.

Όπως φαίνεται, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονία, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.

Καιρός: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αύριο- Πού θα πέσει πάνω από 8 °C

Ο καιρός για αύριο Πέμπτη

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασία και ενισχυμένοι βοριάδες. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται νεφώσεις από νωρίς το πρωί ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και τοπικά καταιγίδες στη Θράκη, και ασθενείς βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου, πιθανόν και στις Κυκλάδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί, όμως οι νεφώσεις θα παραμένουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 4 έως 18, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Στερεά από 8 έως 24, στην Πελοπόννησο από 7 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 24, στις Κυκλάδες από 14 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 και στην Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ εξασθενούντες από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς 3 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν σταδιακά από αργά το απόγευμα.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα σύμφωνα και με τον Σάκη Αρναούτογλου, που καλεί τους κατοίκους να ντυθούν πιο ζεστά.

«Όσοι είναι να βγείτε τις αμέσως επόμενες ώρες και προς το βράδυ, κυρίως σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα, ντυθείτε πιο ζεστά γιατί ακολουθούν ψυχροί βοριάδες, που θα είναι ψυχροί και κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και αύριο τις πρωινές ώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Αττική νωρίς το πρωί βροχή και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει, η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τοπικές βροχές την ανατολική και νότια Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.

Την Παρασκευή φαινόμενα με βροχές θα έχουμε στα δυτικά μέχρι και την Αττική. Το Σάββατο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, αλλά και μπόρες στην υπόλοιπη χώρα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει.

Την Κυριακή θα υπάρξουν εκ νέου βροχές. Τη Δευτέρα νέο χαμηλό βαρομετρικό θα μπει στην χώρα μας με δυνατές βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

«

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X