Καιρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές ΕΜΥ και Μαρουσάκης προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός: Σε ποιες περιοχές ΕΜΥ και Μαρουσάκης προβλέπουν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας οφείλεται στο ότι οι ψυχρές αέριες μάζες που κατευθύνονται προς την περιοχή μας συγκρούονται με τον θερμό αέρα που ήδη υπάρχει στη χώρα μας και έτσι προκαλούνται καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και πλημμύρες εξήγησε στο Open ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του ειδικού, σχεδόν το σύνολο της χώρας μας βρίσκεται στο κόκκινο, για τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα για την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι θα επηρεαστεί ο ηπειρωτικός κορμός, η Στερεά Ελλάδα, η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Θράκη, η Αττική, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, ακόμα όμως και τα νότια τμήματα του Αιγαίου, δηλαδή η Κρήτη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αύριο Τρίτη (23-08-2022) κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Τετάρτη (24-08-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν από νωρίς το πρωί την ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και το μεσημέρι – απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Πέμπτη (25-08-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Την Παρασκευή (26-08-2022), σύμφωνα με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X