Καιρός

Καιρός: Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα -Τα πρώτα 40άρια

Καιρός: Σε τροχιά καύσωνα η Ελλάδα -Τα πρώτα 40άρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Φτάνει ο πρώτος καύσωνα του φετινού καλοκαιριού. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα σε κλειστές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού θα δούμε τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 36 με 38 βαθμους Κελσίου ενώ έντονο θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο.

Για σήμερα Παρασκευή 7/7 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλην την χώρα με μοναδική παραφωνία την ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου κατά τις απογευματινές ώρες θα υπάρξει αστάθεια και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια αλλά έντονος θα είναι ο βοριάς. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης τους 36 βαθμούς Κελσίου αλλά όπου δρα το μελτέμι η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με λιγες τοπικές συννεφιές και την θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ίδιο θα είναι το μοτίβο του καιρού και το Σάββατο με θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ την Κυριακή θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς.

Έτσι θα μπούμε και στην επόμενη εβδομάδα και θα δούμε αν μεσοβδόμαδα το θερμό κύμα από την βόρεια Αφρική θα επηρεάσει και την χώρα μας πιο έντονα και θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την θερμοκρασία, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πάντως, τμήματα της Μεσογείου θα δουν τον υδράργυρο να φτάνει πολύ ηψηλά. Ο καύσωνας, συμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα χτυπήσει την Ισπανία, την Ιταλία, όπου η θερμοκρασία τοπικά να ξεπεράσει ακόμη και τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

Και μπορεί ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ να μην κάνει λόγο – ακόμα τουλάχιστον – για καύσωνα, ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει ένα κύμα καύσωνα την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα όπως είπε «από την Τετάρτη η χώρα μας μπαίνει σε τροχιά έντονης ζέστης και θα έχει τα χαρακτηριστικά του καύσωνα που θα μας συνοδεύσει μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας. Μάλιστα θα δούμε και θερμοκρασίες και πάνω από 40 βαθμούς στους κάμπους».

Τσατραφύλλιας: Καύσωνας με «ένταση, έκταση και διάρκεια»

Ο μετεωρολόγος του Alpha, κ. Γιώργος Τσατραφύλλιας σε χθεσινή του ανάρτηση έδωσε μερικά νέα στοιχεία για τον καύσωνα που φαίνεται να έρχεται.

Το νέο ακόμα πιο θερμό κύμα έρχεται από Δευτέρα, με τον μετεωρολόγο να αναφέρει πως «ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανηφόρα με αποτέλεσμα μεσοβδόμαδα να αντιμετωπίσουμε το πρώτο επεισόδιο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να έχει και ένταση και έκταση και διάρκεια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X