Θέμα

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες – “Μούλιασε” η Αττική

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από τις πρωινές ώρες – “Μούλιασε” η Αττική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός: Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε η κακοκαιρία να δείχνει τα “δόντια” της!

Στην Αττική έριξε πολύ βροχή σε αρκετές περιοχές και υπήρχαν αρκετά προβλήματα.

Από τα ξημερώματα οι ουρανοί έχουν ανοίξει στην Αττική και βρέχει συνεχώς. Δεν είναι βέβαια μόνο η Αττική, ο καιρός δείχνει τα δόντια του σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η Πυροσβεστική, στην επαρχία, έχει δεχτεί τουλάχιστον 55 κλήσεις.

Το βράδυ ήταν δύσκολο στη Ζάκυνθο, με τη χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους. Η δυτική Ελλάδα βρέθηκε στο… “μάτι” της κακοκαιρίας, άλλωστε. Στα Γιάννενα, κατά τη διάρκεια της νύχτας έριξε χαλάζι με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να βυθιστούν στο σκοτάδι. Στην Καρδαμίτσα, μάλιστα, έπεσαν δέντρα και ξηλώθηκε η στέγη ενός σπιτιού.

Δυνατοί άνεμοι, αστραπές και δυνατή βροχή σάρωσαν και την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.

Χθες Πέμπτη, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν στη βορειοδυτική χώρα με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Ήπειρο, σύμφωνα με το meteo.gr. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00 καταγράφηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (122 χιλιοστά) και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων (100 χιλιοστά).

Δείτε τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης

Με πληροφορίες από ΕΜΥ και ΜΕΤΕΟ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X