Καιρός

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2022: Η νεότερη πρόγνωση για τον καιρό

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας 2022: Η νεότερη  πρόγνωση για τον καιρό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βροχές αλλά και χιόνια προβλέπει το meteo για τον καιρό που θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα 2022. Δείτε αναλυτικά τι λένε ΕΜΥ, Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης και meteo.

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo για τον καιρό της Καθαράς Δευτέρας 2022 δίνουν βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας κατά το τριήμερο 5-7 Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μετά τις απογευματινές ώρες και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή ένταση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλώνονται και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo.

Σάκης Αρναούτογλου

Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, ενώ κρύο με άστατο καιρό θα έχουμε σε συγκεκριμένες περιοχές την Καθαρά Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο χειμώνας δεν τελείωσε ακόμη και από βδομάδα θα έχουμε κρύο και χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, την Παρασκευή κάθε περιοχή θα έχει τον δικό της καιρό και το πρωί στο Αιγαίο αν και θα έχουμε συννεφιά δεν θα έχουμε κάτι το ιδιαίτερο.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε τοπικές βροψές και στις πιο δυτικές περιοχές μέχρι το μεσημέρι μόνο κάποιες συννεφιές και στο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε τοπικές βροχές.

Από το μεσημέρι και μετά στα ανατολικά της χώρας και στα νησιά θα έχουμε βροχές, ο καιρός θα ανοίξει στις Κυκλάδες και την Κρήτη και στην Αττική, τη Στερεά όπως και στην Εύβοια τα σύννεφα θα επιμένουν.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, άστατος θα είναι ο καιρός και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με αρκετές βροχές – καταιγίδες, ενώ στα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχονται πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θα φέρουν βαρυχειμωνιά.

Στην Αττική, θα κυριαρχήσουν νεφώσεις με αρκετά διαστήματα με ήλιο και τον υδραργυρο να φτάνει στους 16 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες.

Βροχές στον νομό Αττικής αναμένονται το Σάββατο και την Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, κατά τόπους συννεφιές οι οποίες κατά τις μεσημβρινές ώρες θα δώσουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 13 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο έρχεται επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές και καταιγίδες. Ο άστατος αυτός καιρός θα διατηρηθεί και την Καθαρά Δευτέρα.

ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή. Σύμφωνα με αυτό:

Σάββατο (05-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Κυριακή (06-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X