Ο Προβοκάτορας

Κάποιος να μάθει αριθμητική στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Κάποιος να μάθει αριθμητική στον Κυριάκο Μητσοτάκη…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ικανοποίησή του πηγάζει από το γεγονός πως μέχρι μεθαύριο Πέμπτη θα έχουν εμβολιαστεί 200.000 Ελληνες. Που σημαίνει ότι εμβολιάζονται grosso modo 10.000 άτομα την ημέρα. Ομως, όπως ο ίδιος είπε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου χτες εμβολιάστηκαν 20.000.

Ομως, αν πάρουμε το αριθμητήριο ή χρησιμοποιήσουμε τα δαχτυλάκια μας θα διαπιστώσουμε πως με 200.000 ως 250.000 τον Ιανουάριο και 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα από εδώ και πέρα δεν θα πετύχουμε ποτέ το απαραίτητο “τείχος της ανοσίας”.

Γιατί; Διότι θα χρειαστούμε 700 μέρες για να εμβολιαστούν δύο φορές τα επτά εκατομμύρια Ελληνες, δηλαδή το 70% του πληθυσμού που είναι απαραίτητο γι΄ αυτό το ρημάδι “τείχος ανοσίας.

Αν ξαναχρησιμοποιήσουμε  τα δαχτυλάκια μας για να μετρήσουμε θα πρέπει να εμβολιάζονται 94.000 περίπου πολίτες την ημέρα για να φτάσουμε να εμβολιάσουμε το 70% των Ελλήνων ως το τέλος Ιουνίου.

Κυριάκο είναι απλή αριθμητική. Κάνε τις πράξεις και πάρε τις αποφάσεις να έρθουν εμβόλια και προπαντός να φτιάξεις μηχανισμό που να μπορεί να εμβολιάζει 94.000 πολίτες την ημέρα. Μπορείς; Αν όχι μας λες επικοινωνιακά παραμύθια. Και να ξέρεις εσύ θα την πληρώσεις για το σανό…

Ο μετρ των μαθηματικών Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X