Auto - Moto

Kawasaki Ninja ZX-10RR: Η… αμαζόνα που τράβηξε τα βλέμματα! video

Kawasaki Ninja ZX-10RR: Η… αμαζόνα που τράβηξε τα βλέμματα! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Kawasaki Ninja θα λέμε και θα… κλαίμε! Από συγκίνηση βεβαίως, καθώς η Kawasaki παρουσίασε τα 3 μοντέλα της Superbike γκάμας της για το 2019, με πιο χτυπητές βελτιώσεις την αύξηση της ιπποδύναμης, και την ακόμα πιο πλατειά καμπύλη απόδοσης.

Ανεβασμένο όμως είναι και το επίπεδο εξοπλισμού των μοτοσυκλετών.

Η τριπλέτα των Superbike Kawasaki Ninja

Τα τρία μοντέλα είναι τα ακόλουθα:

Kawasaki Ninja ZX-10R

Η Superbike βάσης των πρασίνων -που μόνο βάσης δεν είναι. Με κορυφαία περιφερειακά όπως το Balance Free πιρούνι και το BFRC αμορτισέρ πίσω, και με Brembo φρένα.

Kawasaki Ζ900: Η… γυμνή ανανέωση και το «καυτό» test drive! video

Κόκκινες πινελιές το κάνουν να ξεχωρίζει.

Kawasaki Ninja ΖΧ-10RR

Περιορισμένης παραγωγής μονόσελη έκδοση (500 κομμάτια), με απόλυτο στόχο την πίστα. Με ακόμα καλύτερες αναρτήσεις, μπιέλες τιτανίου, σφυρήλατες ζάντες Marchesini, κ.α.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο, μάλιστα, με μια γυναίκα να οδηγάει το ZX-10RR έχει… τρελάνει το διαδίκτυο!

Δείτε το

Kawasaki Ninja ZX-10R SE

Ένα ZX-10R με ηλεκτρονικές αναρτήσεις KECS αλλά και με σφυρήλατες ζάντες Marchesini. Σημειώστε τα διαφορετικά ανακοινώσιμα βάρη των τριών (γεμάτων με υγρά) μοτοσυκλετών: ZX-10R 206 κιλά, ZX-10RR 204 κιλά, ZX-10R SE 208 κιλά. Περισσότερη δύναμη!

Για το 2019, η Kawasaki ανακοινώνει πως το ZX-10R παράγει 203 PS (200,14 Hp), δηλαδή 3 PS (2,96 Hp) περισσότερους από το μοντέλο του 2018. Πέρα από τη μέγιστη ιπποδύναμη όμως, το Akashi μας πληροφορεί πως η μοτοσυκλέτα διαθέτει πιο γεμάτη καμπύλη παντού.

ΜV Agusta Superveloce 800: Αντέχετε να δείτε… αυτή την παρουσίαση; video

Υπεύθυνο για την αυξημένη ιπποδύναμη είναι το νέο σύστημα κίνησης των βαλβίδων με κοκοράκια αντί με καπελότα, σύστημα που προσφέρει πλεονέκτημα όσον αφορά στις κινούμενες μάζες, με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο άγριοι εκκεντροφόροι που ανεβάζουν την απόδοση. Το νέο σύστημα διαθέτει DLC (Diamond Like Carbon) κατεργασία σκλήρυνσης. Η ροπή βρίσκεται στα 11,7 Kgm / 11.200 Rpm για τα ZX-10R & ZX-10R SE και στα 11,8 Kgm / 11.500 Rpm για το ZX-10RR.

Δωράκι στα R η κυλινδροκεφαλή του RR

Πλέον και τα τρία μοντέλα φοράνε την κυλινδροκεφαλή του RR, η οποία είναι έτοιμη να δεχτεί ακόμα πιο… εξαγριωμένους εκκεντροφόρους. Για το 2019, αυτή η κεφαλή έρχεται σε κόκκινο χρώμα.

Μπιέλες τιτανίου της Pankl στο RR

Για το 2019, το Ninja ZX-10RR διαθέτει μπιέλες τιτανίου της γνωστής Pankl, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην εξέλιξη και κατασκευή υπέρ-αποδοτικών εξαρτημάτων κινητήρων για την F1.Η χρήση των υπέρ-ελαφριών μπιελών τιτανίου επέτρεψε στην Kawasaki να αυξήσει το όριο στροφών κατά 600 στροφές, οδηγώντας σε επιπλέον κέρδος 1 PS (0,98 Hp), και απλώνοντας περισσότερο το εύρος της καμπύλης απόδοσης.Η Kawasaki αναφέρει πως οι μπιέλες ζυγίζουν 102 γραμμάρια λιγότερα έκαστη, μειώνοντας την αδράνεια του στροφάλου κατά 5%, κάτι που πέρα από το όφελος στην απόκριση κινητήρα και στο κράτημα βοηθάει τον αναβάτη να φρενάρει καλύτερα πριν τη στροφή.

KQS (Kawasaki Quick Shifter)

Το Shifter ανήκει πλέον στον στάνταρ εξοπλισμό σε όλα τα μοντέλα, ενώ λειτουργεί τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον δρόμο, πάνω από τις 2.500rpm.

Yamaha Tracer 700: «Εκρηκτικό» ντεμπούτο και τώρα… η σειρά σου! video

Επαναρυθμισμένες αναρτήσεις στο RR

Για το 2019, η Kawasaki ρύθμισε ξανά τις αναρτήσεις του RR, ώστε να δρέψουν τα μέγιστα οφέλη από τις μπιέλες τιτανίου της Pankl.

Νέα ανθεκτική βαφή στο SE

Η γνωστή “αυτό-επισκευαζόμενη” βαφή που είδαμε για πρώτη φορά σε μοντέλο 2019 στο Kawasaki H2, πέρασε και στο Ninja ZX-10R SE, μια βαφή που σύμφωνα με την πράσινη εταιρεία “επιτρέπει στις γρατζουνιές να επισκευάζονται μόνες τους”.

Αυτό το supercar της Audi κάνει τον Batman να… ντρέπεται! video

Αυτό γίνεται χάρη στη συνεργασία μαλακών και σκληρών τμημάτων της βαφής, που λειτουργούν ως “χημικό ελατήριο”, δημιουργώντας ένα “εφέ τραμπολίνου”, με το οποίο η βαφή επουλώνει τις γρατζουνιές! Η Kawasaki αναφέρει πως σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται περισσότερο από μια εβδομάδα για να επουλωθούν κάποιες γρατζουνιές. Σημειώστε πως από ότι φαίνεται και στο σκίτσο, η συγκεκριμένη βαφή αφορά στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας.

Σειριακός αριθμός στο RR

Όπως αναφέρει το bikeit, για να τονιστεί ο χαρακτήρας της περιορισμένης παραγωγής του RR, η Kawasaki εφοδίασε και τις 500 μοτοσυκλέτες που θα παράγει με έναν σειριακό αριθμό στην πλάκα του τιμονιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X