Κοινωνία

28η Οκτωβρίου: Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου: Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως κάθε χρόνο, συγκινητική ήταν η στιγμή που κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη την οποία σας μεταδίδει ζωντανά ο eretikos.gr, ένας πιλότος F-16 έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο. Φέτος, όμως, υπήρξε ακόμη μια δυνατή στιγμή, που συγκίνησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου: η πτώση αλεξιπτωτιστών και η παράδοση της ελληνικής σημείας.

Ο πιλότος που έστειλε φέτος το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ήταν ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, της ομάδας Ζεύς με περισσότερες από 1.400 ώρες πτήσεις σε F-16.

Ο Χριστόδουλος Γιακουμής εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2002. Το 2007, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2009 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2010 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.300 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Το μήνυμα του Έλληνα πιλότου Χριστόδουλου Γιακουμή

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά, Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε στο πρόσωπό του τις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προστατεύουν από κάθε κίνδυνο.

https://youtu.be/CctSgEsrctA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X