Κοινωνία

8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη στον “ψευτογιατρό”

8 φορές ισόβια και 50 χρόνια κάθειρξη στον “ψευτογιατρό”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα τα 20) και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον 50χρονο Νικόλαο Κοντοστάθη, γνωστό ως “ψευτογιατρό” ή «Dr. Kontos», ο οποίος λίγο νωρίτερα κρίθηκε ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά πασχόντων ασθενών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο, στα ποινικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Ανάλογη ποινή, 8 φορές ισόβια, είχε επιβληθεί και στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «εταιρίας δολοφόνων».

«Καλά να πάθεις…» φώναξαν συγγενείς θυμάτων, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική αίθουσα ήταν γεμάτη από θύματα, συγγενείς θυμάτων και άλλα πρόσωπα που είχαν την ατυχία να γνωρίσουν και να εμπιστευτούν τον «ψευτογιατρό», ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για ελπίδα, τους έπειθε να διακόψουν τις θεραπείες τους και να ακολουθούν τις δικές του.

Αθώοι κρίθηκαν οι 16 συγκατηγορούμενοι του «ψευτογιατρού», ενώ οι δικαστές έκριναν ενοχο το κεντρικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση διήρκησε έναν περίπου χρόνο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X