Κοινωνία

Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Ξεχείλισε χείμαρρος, σημειώθηκαν κατολισθήσεις (vid)

Αιτωλοακαρνανία: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – Ξεχείλισε χείμαρρος, σημειώθηκαν κατολισθήσεις (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω του μεγάλου όγκου νερού από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Τουλάχιστον 15 σπίτια στο χωριό Καραϊσκάκης έχουν πλημμυρίσει με νερά, φερτά υλικά και χώματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Μάλιστα, στην περιοχή η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις περιουσίες των πολιτών, καθώς σύμφωνα με το astakos-news, ξεχείλισε ο κεντρικός χείμαρρος που περνά μέσα από τον οικισμό.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο χωριό Βασιλόπουλο, όπου σπίτια και γεωργικές εκτάσεις πλημμύρισαν, ενώ συνεχίζει να βρέχει.

Μάλιστα, ο Δήμος Ξηρομέρου εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που κινούνται ανάμεσα από τα δύο χωριά και τους τονίζει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Παρακαλούμε πολύ, να αποφεύγεται η προσέγγιση στο σημείο. Ο δήμος Ξηρομέρου είναι παρόν και συνδράμει και αναμένεται και η Πυροσβεστική. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια των πολιτών. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας», αναφέρουν οι Αρχές.

Κακοκαιρία – Κατολίσθηση στο Τρίκορφο Ναυπακτίας

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δημιούργησαν προβλήματα και σε άλλες περιοχές του νομού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του nafpaktianews, στο Τρίκορφο Ναυπακτίας προκλήθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να πέσουν χώματα και ένα δέντρο στη μέση του δρόμου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν οι οδηγοί.

Ο δρόμος άνοιξε και πάλι με την παρέμβαση σκαπτικού μηχανήματος του δήμου.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X