Κοινωνία

Ακούραστοι οι αγρότες στα μπλόκα! Περιμένουν ραντεβού με την κυβέρνηση που… κάνει επικοινωνία

Ακούραστοι οι αγρότες στα μπλόκα! Περιμένουν ραντεβού με την κυβέρνηση που… κάνει επικοινωνία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα: Η διαχείριση που κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέναντι στα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα και τους αγρότες που εδώ και 18 μέρες βρίσκονται σε δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα και αναμένουν ανταπόκριση στα αιτήματα επιβίωσής τους, είναι επικοινωνιακή.

Από την περασμένη εβδομάδα ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάνει συναντήσεις με διαφορετικούς εκπροσώπους παραγωγών αγροτικών σχημάτων και από συγκεκριμένες Περιφέρειες, αγνοώντας τα πιο δυναμικά μπλόκα και αναβιώνοντας, ως φαίνεται, τη γνωστή από τα παλιά διασπαστική…τακτική, ενώ το αίτημα των μπλόκων για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο (από τα υπουργεία Οικονομικών, ΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης) υπό τον πρωθυπουργό, παραπέμπεται στο Μαξίμου, χωρίς κάτι νεότερο έως χθες το απόγευμα.

Παράλληλα, διαρρέεται ότι θα ανακοινωθούν μέτρα, με το βάρος να δίνεται στη διεύρυνση των δικαιούχων της επιστροφής ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, σε περισσότερους αγρότες, έναντι της φετινής απόφασης για λίγους. Ένας αιφνιδιασμός με μια-δύο εξαγγελίες θα δημιουργήσει άλλο έδαφος για συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών μπλόκων…

Πάντως, μέχρι και η Κομισιόν αρχίζει να κινητοποιείται, καθώς θα παρουσιάσει τον Μάρτιο εξειδικευμένο έγγραφο (ανάλογο σχετικής ενημέρωσης για την ενεργειακή κρίση) με μέτρα για τις τιμές στον αγροτικό τομέα, στα τρόφιμα και στις ζωοτροφές.

«Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε» το σαφές μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες

Στο μεταξύ, τα μπλόκα διατηρούνται και ενισχύονται πανελλαδικά, διανύοντας πλέον την 18η ημέρα, από την έναρξη των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία, ενώ συνεχίζονται οι πολύμορφες κατά τόπους κινητοποιήσεις και συνελεύσεις των αγροτών. Σημαντικό στοιχείο είναι η αλληλλεγγύη και η συμμετοχή της κοινωνίας, που συσπειρώνεται κυρίως γύρω από το κρίσιμο θέμα της ακρίβειας και του ασύλληπτου ενεργειακού κόστους.

“Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Έχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται” διαμηνύουν τα αγροτικά μπλόκα που καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει και να κωλυσιευργεί μη ορίζοντας συνάντηση, “ελπίζοντας ότι θα φύγουμε από το δρόμο”, ενώ επισκέφθηκαν και επισκέπτονται τα μπλόκα οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όπως τονίζουν, “ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες… και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X