Θέμα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια – Μολότoφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια – Μολότoφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στα Εξάρχεια, μετά τo τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 14 χρόνια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΓΑΔΑ, πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από το Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Γρηγορόπουλο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 20:30, όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, μετά την ολοκλήρωσή της, άναψαν φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη και στη γύρω περιοχή. Αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου- λάμψης και χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή, ενώ γίνονται και προσαγωγές.

Το απόλυτο μπάχαλο επικράτησε στην Σόλωνος, καθώς η ΕΛΑΣ άφησε ανοιχτή την οδό Σόλωνος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζοί εγκλωβίστηκαν και πνίγηκαν στα χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Επίσης άλλες δυο προσαγωγές έγιναν το μεσημέρι σε ελέγχους πριν από την συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια.

Να σημειωθεί ότι επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9sLnr5DbDgo&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=sjcKi0gDyjc&feature=emb_logo

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X