Θέμα

Αλωνίζει η ελληνική «Καμόρα»! «Βόρειοι», «Νότιοι», φατρίες και υποομάδες στην μαφία

Αλωνίζει η ελληνική «Καμόρα»! «Βόρειοι», «Νότιοι», φατρίες και υποομάδες στην μαφία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ζει και… βασιλεύει η ελληνική μαφία, η οποία με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει βγει παγανιά το τελευταίο διάστημα κι όποιον πάρει… ο Χάρος. Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα θυμίζει… Άγρια Δύση μετά και τη νέα εκτέλεση στη Βάρη, τη δεύτερη μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες μετά και την δολοφονία 34χρονου μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια.

Μέσα σε όλα αυτά, σήμερα το πρωί σημειώθηκε και το περιστατικό πυροβολισμών στον Άλιμο που οι Αρχές ακόμα διερευνούν και κάπως έτσι έρχονται στο φως στοιχεία για το πώς χωρίζεται η ελληνική μαφία. Δηλαδή σε δύο στρατόπεδα.

Ενδεικτικό είναι πως εκτελείται ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες (!) με στόχους μέλη της ελληνικής μαφίας τα τελευταία 4 χρόνια, όπως αναφέρθηκε σε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας.

Απώτερος στόχος; Η «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου και η αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία μετά-LOCKDOWN εποχή.

Η Ελληνική «Καμόρα» σε αριθμούς:

– 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.

– Οι «Βόρειοι» και «Νότιοι» της GREEK MAFIA

– Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες

– Αριθμούν 350 “πρωταγωνιστές” και 250 “βοηθητικοί”

Από το 2009 εώς 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν:

45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες

Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021

22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Κεχαγιόγλου: «Ο Τάσος Μπερδέσης ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να επιβιώσει»

Τους τελευταίους 5 μήνες:

5 δολοφονίες

14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες… γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία,  και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Γι αυτό κρίνεται αναγκαίος ένας ειδικός εισαγγελέας συντονισμού και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το ξέπλυμα, η Οικονομική Αστυνομία, και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να ακολουθήσουν το χρήμα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X