Κοινωνία

Χρήστος Παππάς: Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα – Σε ποιες φυλακές θα πάει

Χρήστος Παππάς: Στον εισαγγελέα υπό δρακόντεια μέτρα – Σε ποιες φυλακές θα πάει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Εφετείο Αθηνών προσήχθη ο καταδικασθείς ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον τέταρτο όροφο του Εφετείου στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών προκειμένου να εκτελεστεί η ποινή του και να του επιδοθεί το φυλακιστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο Παππάς είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί, όλα, όμως, δείχνει πως θα πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνται και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χ.Α.

Ο Παππάς, που ήταν υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου, διέφευγε της σύλληψης εδώ και εννέα μήνες και τελικώς εντοπίστηκε σε σπίτι στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Η σύλληψη και τα πρώτα του λόγια

Πάνοπλοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τού πέρασαν χειροπέδες το βράδυ της Πέμπτης με τον ίδιο να μην προβάλει αντίσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες. «Εντάξει, παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι» φαίνεται ότι ήταν τα πρώτα του λόγια.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και είχε εξαφανιστεί λίγο πριν από την καταδίκη του, φαίνεται να διέμενε στο ισόγειο διαμέρισμα του Ζωγράφου όπου και εντοπίστηκε.

Εκτός αυτού, συνελήφθη και μία 52χρονη στην οποία ανήκει το σπίτι όπου κρυβόταν. Η γυναίκα αυτή είναι από την Ουκρανία, αλλά έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα, ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστου Παππά επεσήμανε πως ο εντολέας του δεν το είχε σκάσει στο εξωτερικό, όπως κυκλοφορούσε όλο αυτό το διάστημα, σημειώνοντας πως ο ίδιος αγνοούσε το πού βρισκόταν από επιλογή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X