Κοινωνία

Δεν «πέφτουν» οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Καθησυχαστική Γκάγκα για την ηπατίτιδα

Δεν «πέφτουν» οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους – Καθησυχαστική Γκάγκα για την ηπατίτιδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την 1η Μαΐου αναστέλλεται η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αλλά η υποχρέωση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, παραμένει δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση, το απόγευμα της Πέμπτης (28.04.2022).

Αφού αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών, οι οποίες έγιναν… δεκτές από την κυβέρνηση σχετικά με την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αλλά και τη μείωση των rapid test, η Μίνα Γκάγκα έκρινε ότι η πανδημία μπαίνει σε αποδρομή και επιστρέφουμε στην κανονικότητα!

Ωστόσο, σημείωσε ότι ακόμη δεν καταργείται η υποχρεωτικότητα της χρήστης μάσκας σε κλειστούς χώρους. Οπότε, τουλάχιστον έως 31 Μαΐου, οι μάσκες παραμένουν. Από εκεί και πέρα, θα επιδημιολογική εικόνα, είπε η Μίνα Γκάγκα, θα δείξει αν το μέτρο να ανασταλεί, όπως τα υπόλοιπα ή όχι ή αν θα παραμένει μόνο σε συγκεκριμένους χώρους.

Από την 1η Μαΐου, υπενθυμίζεται επίσης, ότι σταματούν τα self test για τους μαθητές και θα γίνονται τεστ μόνο την 1η και την 4η μέρα αν υπάρχει κρούσμα. Αλλά σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα «τα κρούσματα στα παιδιά πέφτουν πάρα πολύ».

«Μην ανησυχείτε για την ηπατίτιδα»

Όσον αφορά στην οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά η Μίνα Γκάγκα συνέστησε στους γονείς να προσέχουν αλλά «να μην έχουν περισσότερη ανησυχία». «Εάν χρειαστεί κάτι είμαστε έτοιμοι» τόνισε.

Σχετικά με την πρόληψη είπε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και το πλύσιμο των χεριών πριν φάμε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν παρατηρηθεί στον κόσμο δεν συνδέονται το ένα με το άλλο για αυτό και καθησύχασε τους γονείς «να μην φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν με άλλα».

«Ελέγχουμε τα ούρα τους και μιλάμε με τον γιατρό μας κι αν χρειαστεί με τα νοσοκομείο. Μην ανησυχείτε» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X