Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Ανοίξτε τα όλα – Να βγει ο κόσμος έξω

Δερμιτζάκης: Ανοίξτε τα όλα – Να βγει ο κόσμος έξω
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση μέσω facebook έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, την ώρα που εξελισσόταν η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού.

Ο κ. Δερμιτζάκης ζητά να ανοίξουν τα πάντα και να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι, σε χώρους καλά αεριζόμενους και να ανασταλούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Στην παρέμβασή του αυτή μέσω facebook, ο Μανώλης Δερμιτζάκης έγραψε τα εξής: «Η κατασταση στην Ελλαδα ειναι κρισιμη. Η μονη λυση ειναι μεταφορα ολων των πολιτων και των δραστηριοτητων σε εξωτερικους χωρους! Σχολεια, εργασια, κοινωνικες επαφες, λιανικο εμποριο εξω η σε συνεχως αεριζομενους χωρους με ανοιχτα παραθυρα. Ανοιξτε την εστιαση εξω. Επισης, αναστολη ολων των απαγορευσεων μετακινησεων ωστε ο κοσμος να μοιραστει σε παρκα για αναψυχη και αθληση. Τελος βαλτε υποδομες σε παρκα (μικροπωλητες με φαγητο, καφε κτλ) ωστε να ενθαρρυνθει ο κοσμος να μεινει πολλη ωρα εξω σε παρκα. Φορεστε πουλοβερ, μπουφαν, παλτο, ρουχα του σκι και οτι αλλο χρειαζεται για να αντεξετε το κρυο. Και φυσικα μασκα παντου και παντα! Δε βλεπω αλλη λυση».

https://www.facebook.com/dermitzakis/posts/10225113162326469

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X