Θέμα

Δίκη για τον Κολωνό: Ξεκινούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων μετά την εισαγγελική πρόταση για τον βιαστή της 12χρονης που προκάλεσε σάλο

Δίκη για τον Κολωνό: Ξεκινούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων μετά την εισαγγελική πρόταση για τον βιαστή της 12χρονης που προκάλεσε σάλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δίκη για τον Κολωνό: Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τη φρίκη του Κολωνού που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο εκτός δικαστικής αίθουσας αλλά και εντός.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι δικηγόροι της 12χρονης που έκπληκτοι άκουγαν την Εισαγγελέα να λέει ότι δεν… υπήρχε βιασμός αλλά κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η δικηγόρος της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου, που ξεκινά σήμερα την αγόρευση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, θα προβάλλει επιχειρήματα απέναντι σε αυτή την εισαγγελική πρόταση αποδεικνύοντας ότι έχει τελεστεί ξεκάθαρα το αδίκημα του βιασμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσει για τα σημεία που δεν αναφέρθηκε η δικαστική λειτουργός.

Όπως οι οίκοι ανοχής. Το κορίτσι στις καταθέσεις του περιγράφει ότι ο Μίχος ήταν εκείνος που την πήγαινε στους οίκους ανοχής για ερωτικά ραντεβού με αμοιβή για τουλάχιστον πέντε φορές.

«Το κορίτσι κάνει συγκεκριμένες περιγραφές. Ποιος την πήγαινε στους οίκους ανοχής;» αναρωτήθηκε έκπληκτη η κ. Ταραχοπούλου μιλώντας στους δημοσιογράφους, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου λίγο μετά την εισαγγελική πρόταση.

Η δικηγόρος της 12χρονης θα αναφερθεί σε όλες τις καταθέσεις του κοριτσιού. Οκτώ στο σύνολο.

Από τις 7 Σεπτεμβίου μέχρι και πριν από λίγους μήνες, το κορίτσι περιέγραψε με ονόματα και περιστατικά όλη την αρρωστημένη δράση του Μίχου, του «Μιχάλη» και όλων των άλλων αντρών.

Ορισμένοι από αυτούς είναι μάλιστα πατεράδες που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικία με την ανήλικη. Για τη μητέρα της ήταν σαφής ότι δεν είχε καμία εμπλοκή.

Το βούλευμα καταπέλτης για τη δράση του Μίχου

Το Newpost είχε αποκαλύψει τις καταθέσεις του κοριτσιού αλλά και το παραπεμπτικό βούλευμα για τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών που ήταν καταπέλτης για τον Μίχο και τους άλλους 25 κατηγορούμενους.

Ειδικά για τον Μίχο οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ανέφεραν ότι ο 55χρονος κέρδισε αρχικά την εμπιστοσύνη του κοριτσιού πριν προχωρήσει στις αρρωστημένες πράξεις του. Αρχικά της επιτίθεται σεξουαλικά με χειρονομίες. Ο εφιάλτης για το κορίτσι μόλις είχε ξεκινήσει και στο βούλευμα γίνεται ξεκάθαρο ότι το παιδί αντιστεκόταν αλλά εκείνος την απειλούσε.

«Στην επόμενη μετάβαση της μικρής στο κατάστημά του, ο Μίχος δεν θα παραμείνει μόνο στο επίπεδο των “χειροποίητων” γενετήσιων πράξεων αλλά τη φορά αυτή -με τη χρήση απειλών- ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της, ότι θα διαδώσει στην περιοχή του Κολωνού προς διασυρμό της, ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτή όπλων (πιστολιού και μαχαιριών) που κατείχε κατάφερε να κάμψει και πάλι την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί την εις βάρος της τέλεση».

Ο Μίχος στην απολογία του στη δίκη υποστήριξε ότι βρέθηκε συνολικά με το κορίτσι τέσσερις φορές -τρεις στο μαγαζί του και μία στο σπίτι του- και προχώρησε στον ισχυρισμό ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της. Με ένα κορίτσι μόλις 12 ετών.

Στο βούλευμα όμως περιγράφονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του όπως ότι την ανάγκαζε με απειλές να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Όμως η δράση του είχε και συνέχεια:

«Αφού τη διέφθειρε απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσής της προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση της στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής.

Προς τούτο χρησιμοποίησε αρχικά τη διαδικτυακή εφαρμογή BLINDCHAT. Χρησιμοποιώντας τις τηλεφωνικές συνδέσεις (2) που ανήκαν στην ανήλικη, δημιούργησε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα ένα λογαριασμό με προφίλ της τελευταίας, στο οποίο μπορούσε να συνδέεται και από δικές του συσκευές κινητού τηλεφώνου».

Ο Μίχος στη συνέχεια και σύμφωνα με το βούλευμα λειτουργούσε ως μαστροπός όχι με την μορφή της διευκόλυνσης όπως αναφέρει η εισαγγελική πρόταση αλλά με τον εξαναγκασμό:

«Ο Μίχος κατέληγε σε συμφωνία με τους άγνωστους τρίτους πελάτες για την ερωτική συνάντηση μαζί της και έκλεινε το σχετικό “ραντεβού” προς τούτο, συνήθως σε ακάλυπτο χώρο της περιοχής κοντά στο σταθμό μετρό των Σεπολίων. Εν συνεχεία ο ίδιος την ενημέρωνε για τη συνάντηση και την οδηγούσε με το όχημά του στο σημείο αυτής».

Στο βούλευμα ο Μίχος αναφέρεται ως προαγωγός κάτι που δεν αναφέρεται σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση.

Για τους οίκους ανοχής οι δικαστές στο βούλευμα είναι σαφείς:

«Ο Μίχος ορισμένες φορές (τουλάχιστον 5) εξέδιδε το παιδί και σε οίκο ανοχής επί της οδού (…) στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου στις επισκέψεις του εκεί υποδεχόταν και συνευρισκόταν με 5 άγνωστους άνδρες κάθε φορά, τη συνάντηση με τους οποίους είχε εκ των προτέρων διευθετήσει ο εκμεταλλευτής του. Αφού προηγουμένως είχε και ο ίδιος συνευρεθεί μαζί του στον ίδιο χώρο. Τούτο δε συνέβαινε κατά το χρόνο που μετέβαινε προς εργασία στο κατάστημα του Μίχου και οι οικείοι του θεωρούσαν ότι βρίσκεται εκεί. Είναι προφανές ότι η όλη μεθόδευση του Μίχου για την εξώθηση της απροστάτευτης εργαζόμενης στην επιχείρησή του ανήλικης στην πορνεία (χρήση εφαρμογών διαδικτυακής -ηλεκτρονικής επικοινωνίας προς “διαφήμιση των προσόντων της” ψευδής εμφάνισή του ως η ίδια, συνεννόηση με οίκο ανοχής για την περιστασιακή στέγαση της “επιχείρησής” του) κατέτεινε στον προσπορισμό εισοδήματος από τον ίδιο με πηγή τα ανήθικα έσοδα που προέρχονταν από την εκμετάλλευσή της».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 12χρονης το κορίτσι παραμένει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και η εισαγγελική πρόταση λειτούργησε αρνητικά απέναντί της. Ένα κορίτσι που έζησε έναν απίστευτο εφιάλτη, πρωτοφανή όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα κορίτσι που στα 12 χρόνια του στερήθηκε την παιδική του ηλικία βιώνοντας τη φρίκη του βιασμού.

Η 12χρονη από την πρώτη στιγμή ζητά ένα πράγμα: Να τιμωρηθούν όσοι της έκαναν κακό. Αυτό λέει και σήμερα στους δικούς της ανθρώπους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X