Κοινωνία

Δίκη Καμπανού: «Εγώ χτύπησα τον Άλκη», oμολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος – Αμφισβητεί τον 21χρονο η εισαγγελέας

Δίκη Καμπανού: «Εγώ χτύπησα τον Άλκη», oμολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος – Αμφισβητεί τον 21χρονο η εισαγγελέας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι», ομολόγησε ο δεύτερος από τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του, την νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

«Μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του και να μην βρίσκεται εκεί που είναι. Θέλω οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια», είπε ο 21χρονος ξεκινώντας την απολογία του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

«Έχω παραδεχτεί από την αρχή την συμμετοχή μου στην επίθεση, μέσα από την φυλακή συνειδητοποίησα το κακό που προξένησα σε όλο το συμβάν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς και την αδελφή του Άλκη. Δεν ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει τόσο καιρό. Μακάρι να είχα πάρει εγώ την θέση του», κατέθεσε ο 21χρονος, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

«Το χτύπημα είναι από το δικό μου μαχαίρι»

Ο ίδιος έπειτα από μερικά δευτερόλεπτα παύσης στον λόγο του, συνέχισε στην σοκαριστική απολογία του για το μοιραίο χτύπημα στο πόδι του Άλκη, λέγοντας πως «ήταν σαν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όμως όλο το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες συνειδητοποίησα ακούγοντας όλη την διαδικασία πως εγώ τον χτύπησα. Μόλις έμαθα την επόμενη μέρα ότι “έφυγε” ένα παιδί, σοκαρίστηκα. Τρομοκρατήθηκα. Πρέπει και θέλω οι γονείς του να ξέρουν την αλήθεια. Έχω ακόμη τις αμφιβολίες μου αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές, μέσα από την φωτογραφία κατάλαβα ότι το χτύπημα ήταν από το δικό μου μαχαίρι. Θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ όλο αυτό. Είμαι σίγουρος για το χτύπημα και αυτή είναι η αλήθεια».

Το μαχαίρι

Όπως ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος το μαχαίρι το βρήκε στον σύνδεσμο, και συγκεκριμένα στον χώρο του μπαρ. Όταν του ζήτησε η πρόεδρος της έδρας να περιγράψει το αντικείμενο, ο κατηγορούμενος επανέλαβε αρκετές φορές πως δεν θυμάται ακριβώς, όπως και δεν θέλησε να επιχειρήσει να το παρουσιάσει με τα χέρια του. «Ήταν ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας, χωρίς δόντια με λάμα 10-12 εκατοστά. Το είχαμε για τις βασιλόπιτες και τα φαγητά και δεν ρώτησα κάποιον για να το πάρω».

Η φονική επίθεση

Αφού επανέλαβε πως είναι σίγουρος πως αυτός χτύπησε τον Άλκη στη μηριαία αρτηρία, η πρόεδρος ξεκίνησε τις ερωτήσεις για εκείνο το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με την κατηγορούμενο, οι δράστες γνώριζαν μόνο ότι κατευθύνονται προς την περιοχή της Χαριλάου με τρία αυτοκίνητα. «Είχαμε στείλει δικό μας για να μας πει εάν ήταν Αρειανοί στην Χαριλάου, και μας πήρε τηλέφωνο για να μας ενημερώσει για μια περίεργη πεντάδα. Οπότε ψάχναμε οπαδούς του Άρη. Ας πούμε ότι περάσαμε τυχαία από το σημείο (σ.σ. της επίθεσης). Εγώ ήμουν στο πρώτο αυτοκίνητο, σταματήσαμε, και ρωτήσαμε “τι ομάδα είστε;”. Μας απάντησαν “Άρης ρε πουτ@@” και τότε προχώρησα προς το μέρος τους. Ανέβηκα τα σκαλιά και πριν προλάβω να τους χτυπήσω, με χτύπησε ο Άγγελος με το κράνος και έχασα την ισορροπία μου, τότε έβγαλα το μαχαίρι που το είχα στην τσέπη του παντελονιού μου, τον χτύπησα κάπου στα πόδια. Τον χτύπησα 2-3 φορές στο αριστερό πόδι χαμηλά».

«Τότε λογικά χτύπησα τον Άλκη»

«Ήταν μια φευγαλέα σκιά» τόνισε ο κατηγορούμενος ξανά. Όπως είπε στην απολογία του, την στιγμή που ο Άλκης προσπάθησε να ξεφύγει, «τότε λογικά τον χτύπησα. Ήταν στην αρχή του συμβάντος, όταν ήμασταν στα σκαλιά. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω βαριά, δεν ήξερα ότι εκεί είναι η μηριαία αρτηρία. Δεν ήξερα πόσο είχε ξεφύγει η κατάσταση, ήμουν στα χαμένα».

Αμφισβητεί η εισαγγελέας: «Έχετε ακούσει την φράση εξιλαστήριο θύμα;»

«Κύριε κατηγορούμενε εγώ δεν μπορώ να σας πιστέψω, όλα αυτά που έχω μπροστά στα χαρτιά μου, αντικρούουν αυτά που είπατε», είπε η εισαγγελέας της έδρας προς τον 21χρονο.

«Μου κάνει εντύπωση να μην ξέρετε τι έγινε» επεσήμανε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως προτού την φονική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου, είχαν προηγηθεί δύο οπαδικα επεισόδια στο Παλατάκι όπως και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. «Ξαναπείτε μας πώς καταλάβατε ότι υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί, αυτός ο κάποιος που στείλατε να δει τι γίνεται στην Χαριλάου, ποιον ενημέρωσε τελικά;» ρώτησε η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να απαντά πως δεν γνωρίζει και δεν θυμάται, ενώ όταν τον ρώτησε γιατί θεωρήθηκε “περίεργη” (σ.σ. όπως χαρακτήρισε ο κατηγορούμενος στην απολογία του) την πεντάδα, την παρέα του Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «απλώς καταλάβαμε ότι ήταν οπαδοί του Άρη», με την εισαγγελέα να του απαντά «άρα ήταν η πεντάδα που ψάχνατε, δεν ήταν κάτι περίεργο».

Στη συνέχεια, η εισαγγελέας ρώτησε τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον λόγο που, εφόσον, όπως ισχυρίζεται, οι δράστες πήγαν να κυνηγήσουν, να τραμπουκίσουν, να βρίσουν και να χτυπήσουν, γιατί τελικά είχαν μαζί τους όλα τα όπλα. «Τα είχαμε γιατί ξέραμε πως και οι αντίπαλοι θα έχουν όπλα, τα είχαμε για να αμυνθούμε» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

«Φανταζόμουν πως θα μου απαντήσετε κάτι τέτοιο. Γιατί εφόσον τα έχετε για άμυνα, και ενώ κάνετε μια ερώτηση από απόσταση ασφαλείας (σ.σ. τι ομάδα είστε;), είχατε αυτά τα αντικείμενα μαζί σας;» ρώτησε πιο συγκεκριμένα, με τον κατηγορούμενο να μην απαντά και απλώς να την κοιτάει.

Παράλληλα, η εισαγγελέας στάθηκε στην περιγραφή που έδωσε ο δεύτερος κατηγορούμενος για το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Άλκη όπως και τον Άγγελο, όπως και τόνισε πως κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του, έχει αναιρέσει πολλά γεγονότα από όσα είχε αναφέρει όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια. «Διαφορετικά πράγματα είπατε στην αστυνομία, διαφορετικά στην ανακρίτρια, και διαφορετικά τώρα. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες, τελικά τι να πιστέψουμε;

«Μας περιγράψατε το μαχαίρι που είχατε μαζί σας, ενώ έχετε δει τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης. Από κάποιους μάρτυρες που κατέθεσαν κατά την διάρκεια της δίκης, ακούστηκε πως αυτό το αντικείμενο μπορεί να είναι παγοκόφτης ή κατσαβίδι. Εσείς εκείνη την στιγμή, όταν το ανέφεραν οι ιατροδικαστές, γιατί δεν είπατε πως όλα αυτά είναι λάθος; Γιατί δεν είπατε ότι το όπλο που περιέγραφαν είναι λάθος; Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχουν τα κοψίματα, τα χτυπήματα, αλλά και αυτό το μαχαίρι κουζίνας να διαπέρασε το ρούχο; Όπως επίσης δεν βγαίνουν και αριθμητικά τα χτυπήματα, σύμφωνα με τις υπόλοιπες καταθέσεις. Που ήταν τελικά ο Άλκης; Πότε έγιναν τα χτυπήματα;». Σε όλα αυτά ο κατηγορούμενος το μόνο που απάντησε είναι πως τα χτυπήματα έγιναν έτσι στον Άλκη, επειδή μάλλον θα κουνήθηκε ή την ώρα που έτρεχε. Είμαι σίγουρος ότι χτύπησα εγώ τον Άλκη».

Σχετικά με τις αντιφάσεις που εντοπίζει η εισαγγελέας κάνοντας ερωτήσεις προς τον κατηγορούμενο, ο ίδιος πολλές φορές είπε «συγγνώμη, δεν ξέρω γιατί έλεγα κάποια πράγματα στην ανακρίτρια. Σήμερα λέω την αλήθεια».

Προτού ολοκληρωθεί η απολογία του, ο ίδιος ανέφερε πως «θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Η οικογένειά μου εξακολουθεί να με στηρίζει και να με αγαπάει, απλώς η οικογένεια του Άλκη πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ για ότι έχω κάνει. Δεν είχα στο μυαλό μου να σκεφτώ γιατί το έκανα. Συγγνώμη για όλα. Αυτή είναι η αλήθεια».

Η εισαγγελέας από την πλευρά της τόνισε πως αυτή είναι η δική του αλήθεια και τον ρώτησε εάν έχει ακούσει ποτέ την φράση “εξιλαστήριο θύμα”, με τον κατηγορούμενο να τονίζει πως «πιστεύω ότι μόνο εγώ ευθύνομαι».

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που κάποιος από τους δώδεκα κατηγορούμενους, ισχυρίζεται πως χτύπησε τον Άλκη εκείνη την μοιραία νύχτα.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X