Κοινωνία

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ποιος πλήρωσε για το «συμβόλαιο θανάτου»

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ποιος πλήρωσε για το «συμβόλαιο θανάτου»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Με κομμένη την ανάσα από χθες το απόγευμα, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Η ΕΛ.ΑΣ., πλέον, ψάχνει αυτόν που πλήρωσε το «συμβόλαιο θανάτου» αλλά και τους συνεργούς των δυο αδερφών που συνελήφθησαν.

Για την Στάθα Αλεξανδροπούλου η υπόθεση δολοφονίας του δικού της ανθρώπου του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ ήταν μια ανοικτή «πληγή». Ζητούσε διαρκώς να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών. Έκανε έκκληση να μην ξεχαστεί το έγκλημα και πίεζε διαρκώς τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο τον οποίο πέρυσι το φθινόπωρο είχε «κατηγορήσει» ότι αποφεύγει να τη συναντήσει.

Τελικά η συνάντηση έγινε και πηγές της Κατεχάκη ανέφεραν τότε πως: «Η εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι μία, πάγια και ξεκάθαρη: Καμία διερεύνηση υπόθεσης δολοφονίας δε σταματά εάν δεν εξιχνιαστεί πλήρως, δεν εντοπιστούν οι υπαίτιοι και αποδοθούν στη Δικαιοσύνη. Η ίδια εντολή ισχύει, προφανώς, και για τους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, που διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κάθε απώλεια ζωής είναι μία τραγωδία. Ένας πόνος ψυχής και μια αγιάτρευτη πληγή για πολλές οικογένειες, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Η έρευνα σε όλες -ανεξαιρέτως- τις υποθέσεις θα φθάσει μέχρι τέλους. Μέχρι να φωτιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια, μέχρι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα, μέχρι να βρεθούν οι δράστες. Όσος καιρός και να περάσει. Είναι ζήτημα ήθους, είναι ζήτημα συνείδησης, είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα Δικαιοσύνης». Η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου είχε δηλώσει ότι ο υπουργός τη διαβεβαίωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται, διότι πρόκειται για «θέμα τιμής» για την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο λόγος που δεν είχαν επικοινωνήσει μέχρι τότε ήταν θέμα «κακής συνεννόησης».

Περίπου δυο χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του τα στελέχη της ΕΛΑΣ θα οδηγήσουν σήμερα το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα έναν 48χρονο και τον 40χρονο αδελφό του με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στην δολοφονία. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε αποσαφηνιστεί ο «βαθμός» εμπλοκής τους εάν δηλαδή ήταν η αμιγώς ομάδα υποστήριξης ή εάν ο ένας από τους δυο ή και οι δυο ήταν αυτοί που επέβαιναν στο δίκυκλο των εκτελεστών. Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξέτασαν προσεκτικά το υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Τότε είχαν εντοπίσει ένα βαν που κρίθηκε ύποπτο καθώς θεωρήθηκε πως ήταν συνοδευτικό όχημα του δικύκλου. Καρε καρε οι αστυνομικοί ερεύνησαν κάθε εικόνα και βρήκαν πως ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών. Στη συνέχεια ερεύνησαν μια προς μια όλες τις πολυκατοικίες της ευρύτερης περιοχής και όπως διαπιστώθηκε κανένας διαχειριστής δεν είχε αναθέσει την ημέρα εκείνη τον καθαρισμό στη συγκεκριμένη εταιρεία. Για να μπορέσουν να «δέσουν» περαιτέρω την υπόθεση κλιμάκιο αστυνομικών της οικονομικής αστυνομίας έκανε εξονυχιστικό έλεγχο στην επιχείρηση και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε καταγεγραμμένη κίνηση οχήματος της στη περιοχή όπου έγινε η δολοφονία.

Έχοντας στα χέρια τους τα στοιχεία που χρειάζονταν αστυνομικοί βρέθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από τα σπίτια του 40χρονου και του 48χρονου στη Νίκαια και στο Γέρακα. Στις 17.00 ήρθε το «πράσινο φως» για να τους συλλάβουν καθώς είχαν στα χέρια τους τα απαραίτητα εντάλματα σύλληψης. Άμεσα οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής για εξέταση για να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι συνεργοί τους και κυρίως να αποκαλύψουν ποιος και γιατί έδωσε την εντολή για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν ενδείξεις για εμπλοκή κάποιου συγκεκριμένου προσώπου ωστόσο αναμένουν περισσότερα στοιχεία για να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκομένων ενώ όπως όλα δείχνουν πως τα κίνητρα «κρύβονται» στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του δημοσιογράφου καθώς φαίνεται να είχαν ενοχλήσει άτομα του οργανωμένου εγκλήματος. Αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε δύο εντάλματα σύλληψης με το ένα να αφορά στην εκτέλεση του 35χρονου πυγμάχου στο Γαλάτσι στα τέλη του 2021.

Ο δεύτερος συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο για τη δολοφονία του Καραϊβάζ. «Αισθάνομαι ανακουφισμένη. Νιώθω ότι η μνήμη του Γιώργου δικαιώθηκε», ανέφερε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ. Όπως είπε η Στάθα Αλεξανδροπούλου, ενημερώθηκε αρχικά από τον αξιωματικό που χειρίζεται την υπόθεση και στη συνέχεια της τηλεφώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να της ανακοινώσει τις συλλήψεις. Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε από τον κ. Θεοδωρικάκο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα θα γίνει παρουσίαση για την υπόθεση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή δολοφονίας

Τονίζεται ότι εκτός από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν έχουν ταυτοποιηθεί και άλλα δύο άτομα για την υπόθεση που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και το mega το δεύτερο άτομο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία πρόκειται για έγκλειστο στις φυλακές για εκβιασμούς.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έχει συντονιστικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου και ίσως να είναι το πρόσωπο κλειδί για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και τα κίνητρα της δολοφονίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X