Κοινωνία

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Την Πέμπτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το ελαφρυντικό στον Κορκονέα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Την Πέμπτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το ελαφρυντικό στον Κορκονέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη (24/2) στις 09.30 θα συγκληθεί η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να συζητήσει και αποφασίσει σχετικά με την αναίρεση που άσκησε το 2019 ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης αναγνώρισης του ελαφρυντικού του «προτέρου συννόμου βίου» στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Ιούλιο του 2019, με αποτέλεσμα την άμεση αποφυλάκιση του Κορκονέα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου τόνισαν πως η απόφαση ήταν προκλητικά ευμενής καθώς «αποδείχθηκε περίτρανα από το γεγονός ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν έκανε καν αναίρεση στην καταδίκη του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με άμεσο δόλο, δηλαδή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου».

«Σε μία υπόθεση που εδώ και 13 χρόνια συγκρούονται από τη μία πλευρά η κοινωνική απαίτηση Δικαιοσύνης και από την άλλη οι σκοτεινοί μηχανισμοί συγκάλυψης και επιβράβευσης του εγκλήματος με θύμα ένα αθώο παιδί, τον Αλέξανδρο, εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του Αλέξανδρου, την οικογένειά του, τη μητέρα και την αδελφή του, και να διεκδικούμε μέχρι τέλους πραγματική Δικαιοσύνη με πραγματική τιμωρία του εγκλήματος. Να μην έχουμε άλλη μία απόφαση επιβράβευσης αστυνομικής βίας που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα και αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο» συμπλήρωσαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X