Θέμα

Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού

Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια λέει ο δήμαρχος Σαρωνικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) στον Νέο Κουβαρά Αττικής, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν εντολή εκκένωσης σε τρεις οικισμούς.

Η Ευτυχία Μέλη, ηθοποιός και κάτοικος της περιοχής του Μελισσουργού, μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε έκκληση στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ζητώντας να αφήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους για μπορέσουν -αν χρειαστεί- να πάρουν νερό από τις πισίνες τους, ενώ κλαίγοντας ανέφερε ότι καίγονται σπίτια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ένα δράμα τεράστιο αυτό που ζούμε».

«Φυσάει πάρα πολύ ο αέρας. Πετάνε αεροπλάνα από πάνω μας. Δεν έχει πολύς κόσμος ορατότητα. Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα. Τώρα μάλλον πρέπει να φύγω κι εγώ γιατί δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια. Δε μου έχει έρθει μήνυμα από το 112, αλλά μαζεύω διαβατήρια και ταυτότητες», δήλωσε έντρομη η κυρία Ευτυχία Μέλη.

Την πληροφορία ότι υπάρχουν σπίτια που καίγονται επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης ο οποίος βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς. Τονίζει ότι η φωτιά είναι πολύ δύσκολη με τον ίδιο να μην μπορεί να πλησιάσει.  «Ο δρόμος έχει κλείσει, οι πυροσβέστες δεν μπορούν να περάσουν», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, τονίζοντας το πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά.

Ως μια κόλαση περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά και πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη με κατεύθυνση τη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, σύμφωνα με τον οποίο κινδύνευσαν πυροσβέστες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αρχίσει να καίγονται τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Αναβύσσου.

Εχουν σταλεί μηνύματα με το 112 με εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Πέτα, Μελισσουργός, Τραμπουριά, Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσος.

Σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ήδη η φωτιά έχει αρχίσει να καίει σπίτια στην Ανάβυσσο, πάνω από το Μελισσουργό.

«Δεν υπάρχει συντονισμός. Έρχονται τα πυροσβεστικά οχήματα, πρέπει να υπάρχει συντονιστής για να σωθεί ότι σώζεται», δήλωσε ο Σταύρος Πετρόπουλος.

@reader.gr Εικόνες από την παραλία της Αναβύσσου, με τους πυκνούς καπνούς από τη μεγάλη φωτιά που καίει στον Νέο Κουβαρά, να έχουν καλύψει την περιοχή. #readergr #fyp #fy #greecetiktok #tiktokgreece #foryourpage #keratea #fwtia #anavyssos #pyrosvestiki #pyrkagia #kouvaras ♬ πρωτότυπος ήχος – reader.gr

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά Αττικής, Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X