Κοινωνία

Ειδικό δικαστήριο: Αλλη μία απαλλακτική κατάθεση από εισαγγελέα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Ειδικό δικαστήριο: Αλλη μία απαλλακτική κατάθεση από εισαγγελέα για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλος ένας εισαγγελικός λειτουργός  με την κατάθεσή του έδειξε πόσο σαθρό είναι το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και της πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Μετά καταθέσεις, την περασμένη εβδομάδα, του πρώην επόπτη της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγεωργίου και του πρώην προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίοκαι η σημερινή κατάθεση του πρώην επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς Χρήστου Ντζούρα χαρακτηρίζεται απαλλακτική για τους δύο κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, κατά την 18η ημέρα της δίκης, ο πρώην επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς (εισαγγελέας Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας καταθέτοντας δήλωσε ξεκάθαρα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή του οποιαδήποτε ενόχληση του κ. Παπαγγελόπουπουλου προς την Ελ. Ράικου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν είχε πέσει στην αντίληψη του μάρτυρα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε ενοχλήσει την τότε επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η απάντηση του κ. Ντζούρα ήταν «τίποτα απολύτως».

Επιπλέον σε άλλη ερώτηση της πρόεδρου, ο κ. Ντζούρας απάντησε ότι δεν είχε αντιληφθεί κάποια παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου σε δικαστικό πρόσωπο.

Ακόμα, ο κ. Ντζούρας κατέθεσε ότι κατά την αντίληψή του, οι αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς την Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν «αμυντικές», καθώς υπήρχαν ενδείξεις για μεθόδευση από την πλευρά των παραγόντων των υπουργείου Υγείας υπέρ της Novartis και η αντίληψη αυτή εδραιώθηκε μετά την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, σε σχέση με την ύπαρξη των αναφορών των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, η Ελένη Τουλουπάκη ενημερώθηκε περίπου 10 μέρες πριν διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αντίδραση της κας Τουλουπάκη, ήταν αυτή της απορίας και της δυσαρέσκειας, όπως είπε ο κ. Ντζούρας, και διαβεβαίωσε ότι η Ελ. Τουλουπάκη προηγουμένως, δεν είχε γνώση των επίμαχων αναφορών.

Τέλος, μετά από σχετική ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, ο μάρτυρας απάντησε ότι ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, τον είχε ρωτήσει εάν ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος ήταν μέσα στις λίστες Λαγκάρτ, και μετά από έρευνα που έκανε ο κ. Ντζούρας, η απάντησή του ήταν αρνητική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X