Κοινωνία

Εικόνες του περασμένου αιώνα στα Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς ζουν σε μαντριά και κατεβαίνουν από το βουνό για να πάρουν φαγητό

Εικόνες του περασμένου αιώνα στα Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς ζουν σε μαντριά και κατεβαίνουν από το βουνό για να πάρουν φαγητό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες έρχονται από τα Τρίκαλα, όπου οι κάτοικοι παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους με όποιον τρόπο μπορούν, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το trikalavoice.gr, το χωριό Κεραμίδι έχει αφανιστεί από τον χάρτη, καθώς βρίσκεται θαμμένο κάτω από το νερό, με τόνους λάσπης να το καλύπτουν για 8η μέρα.

Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού που είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, κατέφυγαν στα βουνά όπου διατηρούν τα μαντριά τους και πλέον ζουν εκεί.

Σύμφωνα με το τρικαλινό μέσο, την Πέμπτη (14/9) η εθελοντική ομάδα της «ΚΟΥΪΝΤΑ» από τα Τρίκαλα δέχθηκε κλήση αν μπορεί να τους τροφοδοτήσει με φαγητό, όπως κάνει σε πολλά άλλα χωριά τις τελευταίες μέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνονται οι κάτοικοι αυτοί να παίρνουν το φαγητό τους και να επιστρέφουν πίσω στα βουνά.

Δείτε το βίντεο:

Δήμος Τρικκαίων: Πώς μπορείτε να προσφέρετε σπίτι στους πλημμυροπαθείς

Τηλεφωνικό αριθμό για πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν στεγαστικά τους πληγέντες από τη θεομηνία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τρικκαίων.

Ειδικότερα, όσοι μπορούν να προσφέρουν οικίες για διαμονή πληγέντων θα καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 24310 23003, από τις 10:00 έως τις 19:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες και θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τους τρόπους υλοποίησης της προσφοράς στέγης.

Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων θα δέχεται αιτήματα κτηνοτρόφων της περιοχής του για παροχή ζωοτροφών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel. Η δράση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής οδηγίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 24310 20000 (Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη), να δηλώνουν ονοματεπώνυμο, περιοχή, αριθμό και είδος ζώων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X