Θέμα

ΕΛΑΣ/ Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες 8 συλληφθέντων

ΕΛΑΣ/ Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες 8 συλληφθέντων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 8 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς. Πρόκειται για συλληφθέντες που σχετίζονται με την Greek Mafia.

Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Συγκεκριμένα, δύο συλληφθέντες σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι.

Πρόκειται για τους:

  • ΑΖΩΪΔΗ Σάββα του Θωμά και της Ινέσσα,γεν. την 11-10-1985 στην Γεωργία,

  • ΚΙΟΥΡΝΤΩΒ Δημήτριο του Σπάρτακου και της Ελβίσα, γεν. την 16-03-1983 στην Γεωργία,

  • ΣΕΝΓΕΡΟΒ Δημήτριο του Ευσταθίου και της Μαρίνας,γεν. την 22-03-1990 στην Ρωσία,

  • ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Δημήτριο του Ελευθερίου και της Ευδοξίας,γεν. την 03-12-2003 στη Θεσσαλονίκη,

  • PAJOXHONATAN του JETNOF ή JETNOR και της NEXHMIE ή NEXHMIJE, γεν. την 01-08-1998 στην Αλβανία,

  • ΕΜΙΝΙΔΗ Ηλία του Λαμάζι και της Καρίνε,γεν. την 20-09-1995 στη Γεωργία, 

  • ΣΟΦΙΑΝΟΒ Λεωνίδα του Αλεξίου και της Αλεξάνδρας,γεν. την 25-01-1983 στο Ουζμπεκιστάν και

  • ΦΥΛΟΠΟΥΛΟ Θεόδωρο του Πολυχρόνη και της Ευδοκίας,γεν. την 11-05-1979 στο Ουζμπεκιστάν.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης, την προστασία του κοινωνικού συνόλου και της ευχερέστερης πραγμάτωσης της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των αξιόποινων πράξεων που διεπράχθησαν και προκειμένου να εξιχνιαστούν νέες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων στις οποίες ενέχονται, αλλά και να ευοδωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών – συναυτουργών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 10414 και 1014, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται απόλυτα το απόρρητο της επικοινωνίας, καθώς και η ανωνυμία του ατόμου που τηλεφωνεί (δεν είναι δυνατή η αναγνώριση κλήσης).

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 30-08-2024 και ώρα 18:00’, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Όπως είχε κάνει γνωστό η ΕΛΑΣ, τα συγκεκριμένα άτομα ήταν μέλη διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων/εμπρησμών και συγκεκριμένα:

στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.
Δείτε εδώ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων.

Δολοφονία Σκαφτούρου
Το μεσημέρι της 25ης Απριλίου 2022 σημειώθηκε η μαφιόζικη εκτέλεση του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια. Το θύμα ήταν γνωστός στον κόσμο της νύχτα ως «Θείος Τζο» και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια της παλιάς ηγετικής ομάδας της Greek Mafia.

Από την ένοπλη επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα στην αυλή σπιτιού στα Σκούρτα Βοιωτίας, όπου γινόταν οικογενειακή γιορτή.

Έκρηξη βόμβας
Στις 27 Απριλίου 2023 σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Το όχημα ανήκε σε έναν εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είχε απασχολήσει για την εμπλοκή του σε υποθέσεις εκβιασμών, ναρκωτικών, διακίνησης μεταναστών και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ενός Γεωργιανού το 2015.

Διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό
Στις 7 Ιουνίου 2023 ο «Ράμπο» και ο «Νιόνιος» έπεσαν νεκροί στον Κορυδαλλό έξω από την πολυκατοικία, στην οποία διέμεναν. Οι δράστες γάζωσαν με βαρύ οπλισμό το όχημα στο οποίο επέβαιναν.

Ο «Ράμπο» είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες, κλοπές, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας και την συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διερεύνησης συμβολαίων θανάτου της μαφίας και σε λαθρεμπόριο καυσίμων και φερόταν να ήταν μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του Γιάννη Σκαφτούρου

Το δεύτερο θύμα της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοκατοχή και ήταν επίσης μέλος της συμμορίας του «Θείου Τζο», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Φωτιά σε βενζινάδικο
Στις 10 Ιουνίου 2023 σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του Σκαφτούρου.

Τέσσερις δράστες που φορούσαν κράνη και γάντια και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, υπό την απειλή όπλων οδήγησαν υπαλλήλους εντός του καταστήματος.

Στη συνέχεια γέμισαν μπιτόνια με καύσιμο και περιέλουσαν δύο σταθμευμένες νταλίκες, στις οποίες έβαλαν φωτιά.

Αμέσως μετά διέφυγαν από το σημείο, ενώ από την φωτιά προκλήθηκε έκρηξη και συνολικά η φωτιά μεταδόθηκε σε 6 σταθμευμένα οχήματα.

Απόπειρα δολοφονίας
Στις 3 Ιουλίου 2023 έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον 47χρονου στην Πιερία, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, μεταξύ των οικισμών Σβορώνου και Νεοκαισάρειας. Το θύμα της επίθεσης πυροβολήθηκλε στην ωμοπλάτη.

Δολοφονία στον Νέο Κόσμο
Η εκτέλεση του 44χρονου «Ζαμπόν» στο Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Greek Mafia και πυροδότησε καταιγιστικές εξελίξεις. Το θύμα της επίθεσης, που δέχθηκε 97 σφαίρες από καλάσνικοφ, ήταν ισχυρός «παίκτης» στον κόσμο της νύχτας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X