Κοινωνία

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση για τις φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, τις οποίες «φέρνει» μαζί του ο Νοέμβριος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει κάνει γνωστό ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η περίοδος των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την 15η Νοεμβρίου του 2021.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σε αυτό το διάστημα (1 – 15 Νοεμβρίου), τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά μόνο την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση τον νόμο 4177/2013, προβλέπεται προαιρετική λειτουργιά των καταστημάτων τις εξής Κυριακές:

7 Νοεμβρίου

12 Δεκεμβρίου

19 Δεκεμβρίου

Σχετικά με τα σούπερ μάρκετ, δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο λειτουργίας τους τις Κυριακές, καθώς κάθε εταιρία επιλέγει την δική της πολιτική.

Black Friday και Cyber Monday

Ο Νοέμβριος, είναι ο μήνας της Black Friday αλλά και της Cyber Monday, δύο ακόμα «γιορτών» για τους καταναλωτές, με μεγάλες ευκαιρίες και προσφορές.

Η «Black Friday» είθισται να πραγματοποιείται την πρώτη Παρασκευή μετά τις Ευχαριστίες (Thanksgiving), στις ΗΠΑ όπου «γεννήθηκε».

Φέτος, αυτή η ημερομηνία «πέφτει» στις 26 Νοεμβρίου αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα «γιορταστεί» στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η Cyber Monday, με την ημερομηνία της για την ελληνική αγορά επίσης να μην έχει γίνει γνωστή.

Στις ΗΠΑ η «Cyber Monday» ορίζεται την Δευτέρα, μετά την ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) που φέτος είναι στις 29 Νοεμβρίου.

Η Cyber Monday αφορά σε πωλήσεις προϊόντων σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές μέσω διαδικτύου, με τους καταναλωτές να παροτρύνονται να ψωνίσουν online.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X