Κοινωνία

Επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας μεταξύ μεταναστών -Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην Μυτιλήνη

Επεισόδια στο ΚΥΤ Μόριας μεταξύ μεταναστών -Ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη στην Μυτιλήνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες στο ΚΥΤ Μόριας από μετανάστες, οι οποίοι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, όπως αναφέρει το lesvosnews.gr, ξεκίνησαν τη μεταξύ τους συμπλοκή που δεν άργησε να πάρει διαστάσεις, δύο μέρες πριν πάει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βάσει του ρεπορτάζ, η αστυνομία προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει την τάξη, όμως τα επεισόδια έχουν επεκταθεί και εκτός του χώρου του ΚΥΤ Μόριας με απρόβλεπτες συνέπειες. Το Lesvosnews.gr αναφέρει ότι πληροφορίες που έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για τραυματίες που έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι «Αστακός» θα είναι η Μυτιλήνη ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου, αλλά και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης …

Σύμφωνα με το LesvosPost για την ενίσχυση της αστυνόμευσης θα καταφθάσουν στο νησί από την Αθήνα 17 διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ όλες οι δυνάμεις της Λέσβου, ενισχυμένες και από δυνάμεις της Χίου θα βρίσκονται επί ποδός.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Μυτιλήνη θα ξαναζήσει στιγμές επίσκεψης Πάπα σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας.

Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 03 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, ενώ το κέντρο της πόλης θα είναι αποκλεισμένο για τα οχήματα.

Όπως σημειώνει το astraparis.gr την ημέρα αυτή το συντονιστικό όργανο επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, αποφάσισε απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νησιού, συλλαλητήριο στον χώρο που θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού και αποχή όλων των φορέων από τις θεματικές συνεδριάσεις του συνεδρίου.

Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος θα κινηθεί και η Χίος, αφού στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ και με την συμμετοχή εκπροσώπων της περιφερειακής ενότητας Χίου, του δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου, του Δικηγορικού Συλλόγου και των σωματείων της δύναμης της ΟΕΒΕ, αποφασίσθηκε:

– Παγχιακή απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων της Χίου, την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. – Συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης.

– Μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στην Μυτιλήνη και συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018.

Στην ανακοίνωση της ΟΕΒΕ τονίζεται ότι οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιούνται «διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση επίλυσης των δυο κυρίαρχων προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας και που αυτά είναι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που η κατάργησή του θα επιφέρει τη διάλυση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των νησιωτών και την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων». 

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Σείστηκε η Μυτιλήνη με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην υποστολή της σημαίας (pics)

Μυτιλήνη: «Πόλεμος» κατοίκων-ΜΑΤ για τους καταληψίες μετανάστες (pics)

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X