Κοινωνία

Έρχεται το «κορονοσήλιο»: Ασθενείς με Covid θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές

Έρχεται το «κορονοσήλιο»: Ασθενείς με Covid θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους να αποσυμφορήσει το ΕΣΥ που πιέζεται ασφυκτικά ψάχνει η κυβέρνηση και πέρα από τις συζητήσεις να «επιστρατευτούν» και στρατιωτικά νοσοκομεία για να νοσηλεύονται ασθενείς με Covid, υπάρχει στα… σκαριά και το «κορονοσήλιο».

Τι είναι αυτό; Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η κυβέρνηση συζητά να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές όσοι ασθενείς με Covid το επιθυμούν και ένα μέρος της νοσηλείας τους να το καλύπτουν οι ίδιοι και ένα μέρος το κράτος.

Την ώρα που το υπουργείο Υγείας «κόβει» έως και 80% τα προγραμματισμένα χειρουργεία, στέλνοντας ασθενείς στα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου για τον κορονοϊό.

Με τον τρόπο αυτό όποιος ασθενής με covid το επιθυμεί, θα μπορεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και το κράτος θα πληρώνει μέρος της νοσηλείας και το υπόλοιπο ασθενής.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ωστόσο ότι όποιος ασθενής με κορονοϊό μεταφέρεται από δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική, χωρίς να το έχει ζητήσει, δεν θα χρεώνεται κάτι επιπλέον.

Με λίγα λόγια όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ αυξάνει και οι συνθήκες στα υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα δημόσια νοσοκομεία δυσχεραίνουν, θα μπορεί να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική καταβάλλοντας χρήματα από την τσέπη του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X