Κοινωνία

Ερευνα από δύο εισαγγελείς για σχέσεις επίορκων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας διέταξε ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Ερευνα από δύο εισαγγελείς για σχέσεις επίορκων  αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας διέταξε ο Ισίδωρος Ντογιάκος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλες διαστάσεις  παίρνει η υπόθεση με τους φερόμενους ως επίορκους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και επιτελείς της Κατεχάκη να έχουν επαφές με το οργανωμένο έγκλημα και να δρουν προς το συμφέρον των νονών της νύχτας. Υστερα από την παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου για το πειθαρχικό κομμάτι, ανέλαβε δράση και η Δικαιοσύνη για το ποινικό, καθώς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής.

Το δημοσίευμα με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» αναφέρεται σε διαλόγους για  επαφές μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο.

Οι συνομιλίες αυτές εντοπίστηκαν από παρακολουθήσεις επικοινωνιών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου, που επί σειρά μηνών αποτελούσαν αντικείμενο ερευνών σε καθεστώς απόλυτης μυστικότητας.

Στις συνομιλίες που δημοσιεύονται φέρονται νυν ανώτατοι παράγοντες της Κατεχάκη να υπόσχονται ότι θα βοηθήσουν τη  Greek Mafia, τα  κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς με πλημμελείς ελέγχους, ούτως ώστε τα εγκληματικά στοιχεία να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.
Αξιωματικοί δε της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να λένε πως έχουν πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μπορούν να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν τα μέλη του κυκλώματος σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Ντογιάκος έδωσε την παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση, και μάλιστα από δύο εισαγγελείς- έναν τακτικό κι έναν επίκουρο-, και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής να ελεγχθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X