Κοινωνία

ΕΡΓΑΝΗ: Το… μονοπάτι του επαναπατρισμού Ελλήνων επιστημόνων!

ΕΡΓΑΝΗ: Το… μονοπάτι του επαναπατρισμού Ελλήνων επιστημόνων!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει αναρτηθεί η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στη δράση «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!», που προσβλέπει στον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων επιστημόνων που εργάζονται στο εξωτερικό, με μηνιαίες αποδοχές έως 3.000 ευρώ.

Ο… δρόμος είναι η ΕΡΓΑΝΗ

Στην πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα καταγράφονται οι ανοικτές θέσεις που υπάρχουν στις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό καθώς και οι ειδικότητες που χρειάζονται, έτσι ώστε όσοι Έλληνες ψάχνουν εργασιακή ευκαιρία για  να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, να γνωρίζουν αν υπάρχει ζήτηση στον κλάδο τους.

Η καταγραφή και η χαρτογράφηση των ειδικοτήτων/επαγγελμάτων από τη πλευρά των επιχειρήσεων θα συμβάλει στην οριστικοποίηση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών της δράσης «ΕΛΛΑΔΑ…ΞΑΝΑ!», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κωνσταντίνο  Αγραπιδά.

Δίπλωμα οδήγησης: Ιδού όλα όσα αλλάζουν στα παράβολα!

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του ΣΕΒ  με θέμα «Από το Brain Drain στο Brain Gain: Η συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας», ο κ. Αγραπιδάς ανακοίνωσε πως σε δύο μήνες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα και θα «τρέξει» ενημερωτική καμπάνια στους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να δηλώσουν συμμετοχή. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρμα ποιες ειδικότητες τους ενδιαφέρουν από τις επιχειρήσεις που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την πρόσληψη του επιστημόνων που μετανάστευσαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X