Κοινωνία

Euroferry Olympia: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων

Euroferry Olympia: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο «Euroferry Olympia», που βρίσκεται ανοικτά της Κέρκυρας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/02), εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες φωτιάς με την αγωνία να κορυφώνεται για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ διακόπηκαν το βράδυ και συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Όπως αναφέρει το MEGA, στο λιμάνι της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια οι επιβάτες του πλοίου που έχουν διασωθεί.

Όσον αφορά τους αγνοουμένους, ο επίσημος αριθμός είναι στους 12, καθώς ο ένας από τους δύο που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ, δεν ήταν στην λίστα των επιβατών.

Μέσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και τρεις Έλληνες. Ίσως ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, να επέλεξε να κοιμηθεί στο όχημά του στο γκαράζ.

Οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ απομακρύνθηκαν το βράδυ λόγω των πυκνών καπνών.

Ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διάσωσης στην Κέρκυρα κ. Γ. Γλυκοφρύδης έκανε λόγο για «απίστευτες θερμοκρασίες» που επικρατούν στο πλοίο.

«Κάναμε έρευνα στην θαλάσσια περιοχή αλλά η φωτιά ήταν εκτεταμένη από την πλώρη μέχρι την πρύμνη. Οι θερμοκρασίες ήταν απίστευτες. Αρχίζανε και λιώνανε οι λαμαρίνες. Ήταν τραγικές οι συνθήκες. Γίνεται ρίψη νερού στο πλοίο για να πέσει η θερμοκρασία του. Στοχευμένες ρίψεις προς τις λαμαρίνες. Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να πω αν κινδυνεύει να βυθιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης «από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού με αποτέλεσμα να διασωθούν 280 επιβάτες και μέλη του πληρώματος και να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα. Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 3 Έλληνες, με τις οικογένειες των οποίων βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Ακόμα και ειδική ψυχολόγος του Λιμενικού βρίσκεται κοντά τους»..

Αναφορικά με τους τρεις Έλληνες που αγνούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι κρητικής καταγωγής ενώ και οι τρεις διαμένουν στην Αθήνα.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστες

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύτηκαν οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν την Παρασκευή στο φλεγόμενο πλοίο.

Οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους, καθώς βρίσκονταν πάνω από 3 ώρες στο πλοίο και εισέπνευσαν καπνούς.

Μάλιστα, ο ένας αναφέρεται ότι πήρε ήδη εξιτήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X