Media

Έβρος: Προκλητικό Fake News από τον Alpha

Έβρος: Προκλητικό Fake News από τον Alpha
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προκλητικό Fake News στον Alpha που με απεγνωσμένα προσπαθούν να δείξουν ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας δεν κάνουν τη δουλειά τους στον Έβρο.

Κομμάτια του παζλ από τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινή γνώμη, οπλοποιώντας τους μετανάστες, εντοπίσαμε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Παίρνοντας πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, όταν τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά τους και έφραξαν το δρόμο στους πρόσφυγες, προσπαθούσε να πείσει ότι αυτά τα πλάνα είναι από τον Έβρο σήμερα και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν καλύπτουν την περιοχή του Έβρου.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, που παρουσιάζει την εκπομπή υποστήριξε ότι πρόκειται για εικόνες που τις πήραν πριν από λίγο στον Έβρο και μάλιστα λέει ότι είναι από περιοχή κοντά στις Καστανιές.

Μάλιστα δείχνοντας τους Σκοπιανούς πάνοπλους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους 4.000 περίπου πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη στα Σκόπια, επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για Έλληνες στρατιωτικούς και για δυνάμεις της FRONTEX, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν επαρκούν.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες που μπήκαν στα Σκόπια από την Ειδομένη, υποστηρίζει ότι πρόκειται γι αυτούς που έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία και περνούν με μεγάλη ευκολία στα ελληνικά σύνορα.

«Εάν αυτό εσείς το θεωρείτε φύλαξη συνόρων, εγώ έχω κατέβει από άλλο πλανήτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά». «Δεν επαρκεί ο ελληνικός στρατός να φρουρήσει 200-300 χιλιόμετρα».

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το αυθεντικό βίντεο με τα πλάνα από την Ειδομένη.

https://youtu.be/2hK6dTbWc_s

Ανάλογη είναι και η τουρκική προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί εικόνες από το 2015 και τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ουγγαρία η οποία επιτέθηκε σε γυναικόπεδα.

Επανακυκλοφόρησαν τις εικόνες από την Ουγγαρία, λέγοντας ότι πρόκειται για εικόνες από τον Έβρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X