Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές με λεία 640.000 ευρώ – Εμπλέκεται αστυνομικός

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές με λεία 640.000 ευρώ – Εμπλέκεται αστυνομικός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε ρημάξει κατοικίες και επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Αττικής. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ εμπλέκεται και ένας αστυνομικός.

Η συμμορία μέσα σε τέσσερις μήνες είχε διαπράξει 42 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία περισσότερα από 600.000 ευρώ. Δρούσαν από το φθινόπωρο του 2022 έως τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα κέρδη από τα κλοπιμαία το τελευταίο 4μηνο, ξεπερνούν τις 640.000 ευρώ, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Έμπαιναν στα σπίτια συνήθως νύχτα, αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορούσαν ακόμη και γάντια και χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα, που έκρυβαν σε πάρκινγκ και άλλαζαν τακτικά τα χαρακτηριστικά τους. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, μιλούσαν μεταξύ τους με ασύρματες συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Ο αρχηγός της συμμορίας και τα περισσότερα μέλη της, είναι ρομά και διέμεναν στη Θεσσαλονικη ενώ έρχονταν τακτικά στην Αθήνα.

Συνελήφθησαν 4 μέλη και ο αρχηγός. Σε βάρος 7 ακόμη μελών σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ανάμεσά τους είναι και αστυνομικός, που κατηγορείται για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.

Εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών και 14 απόπειρες.

Με τα χρήματα που αποκόμισαν αγόραζαν πολυτελείς κατοικίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X