Κοινωνία

Εύβοια: Αυτοκτονία δείχνει ο ιατροδικαστής – Τα στοιχεία όμως δείχνουν άλλα

Εύβοια: Αυτοκτονία δείχνει ο ιατροδικαστής –  Τα στοιχεία όμως δείχνουν άλλα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυτοκτονία δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε ο ιατροδικαστής για τον νεαρό διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας στην Εύβοια ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν 10 μέρες και είχε ένα μωράκι 2 μηνών.

Ρεπορτάζ Παναγιώτης Φάκος

Παρά την ιατροδικαστική εξέταση από την Ιατροδικαστή Σπηλιοπούλου, η υπόθεση συνεχίζει αν παραμένει πλήρη εξέλιξη.

Αυτό που κάνει την ΕΛΑΣ να μην κλείνει άμεσα είναι τα πολλά ερωτηματικά που αφήνουν τα στοιχεία.

Το σημείωμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Χειρόγραφο σημείωμα βρέθηκε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του 30χρονου διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαστυνόμος αναφέρει –μεταξύ άλλων- στο σημείωμα ότι υπεραγαπάει τη σύζυγό του και ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, ότι επιθυμούσε να γυρίσει στην Αθήνα και να υπηρετήσει σε κεντρική υπηρεσία της Ασφάλειας (όπου υπηρετούσε και στο παρελθόν), ενώ στη συνέχεια γράφει σκόρπιες προσωπικές σκέψεις που είχαν να κάνουν με τα όνειρα που είχε για τη ζωή.

Άρα το σημείωμα δεν είναι σημείωμα αυτόχειρα αφού πρώτον έχει σκόρπιες σκέψεις και δεύτερον δεν γράφει πουθενά ότι θα δώσει τέλος στην ζωή του.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν που βρισκόταν ο διοικητής του Α.Τ. μετά το μεσημεριανό σχόλασμά του, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπει και το κινητό του τηλέφωνο.

Το κινητό του τηλέφωνο θα «δείξει» με ποιους είχε επικοινωνήσει τα τελευταία 24ωρα.

Το σημείο που αποφάσισε να «δώσει τέλος στη ζωή του»

Στην κοινωνία αλλά και την αστυνομία δεν τους κολλάει το σημείο που ο διοικητής αποφάσισε «να δώσει τέλος στη ζωή του».

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο εντοπίστηκε νεκρός ο διοικητής στην Ερέτρια, ήταν σταθμευμένο σε πάρκο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα (περίπου 50 – 60 μέτρα) εκεί που πάρκαρε πάντα.

Σε αυτό πάρκο εκείνη την ώρα παίζουν παιδιά και όπως ξέρουμε όντας πατέρας θα είχε το ένστικτο να μην κάνει τέτοια κίνηση σε σημείο που υπάρχουν παιδιά.

Δεν ακούστηκε πυροβολισμός

Παρά ότι το αμάξι που βρέθηκε νεκρός ο 30χρονος ήταν δίπλα στο πάρκο που είχε κόσμο αλλά και στα 50 μέτρα από το Α.Τ. Ερέτριας, κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ το τραύμα ταιριάζει με το υπηρεσιακό όπλο τύπου glock που βρέθηκε δίπλα στον αστυνομικό και φαίνεται να είναι το υπηρεσιακό του όπλο.

Να πούμε ότι μετά από έρευνα του eretikos.gr από ειδικούς το glock μπορεί να δεχτεί σιγαστήρα.

Ψυχομετρικά τεστ σε αστυνομικούς

Όλοι οι αστυνομικοί υποβάλλονται σε ψυχομετρικά τεστ κατά περιόδους και γενικά όταν υπάρχει ένα συμβάν το οποίο μπορεί να έχει διαταράξει ψυχολογικά τον αστυνομικό. Για παράδειγμα αν βρέθηκε σε ανταλλαγή πυρών, σε επεισόδια στα οποία ασκήθηκε βία και από τις 2 πλευρές ακόμα και αν έχει συμβεί κάτι στο οικογενειακό κύκλο (γάμος, γέννηση, πένθος).

Άρα ο διοικητής θα έπρεπε να είχε περάσει ψυχομετρικό τεστ και όταν έγινε απαιτητό από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Μάιο και μετά την γέννηση του παιδιού του.

Εδώ τα ερωτήματα έχουν κάνουν ως εξής:

1. Αν πέρασε ψυχομετρικά τεστ, πόσο σωστά έγιναν και πόσο σωστά αξιολογήθηκαν;

2. Πέρασε ψυχομετρικά τεστ;

Επαγγελματίας και συνεπής

Ο 30χρονος περιγράφεται από τους συναδέλφους του ως άριστος επαγγελματίας που έκανε πάντα με συνέπεια τη δουλειά του και δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα. «Ήταν ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς της Εύβοιας και ένας από τους νεότερους αξιωματικούς που ξεχώριζαν», σημειώνει προϊστάμενος του 30χρονου.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα εξετάσουν μεταξύ άλλων τις υποθέσεις που είχε χειριστεί τελευταία ο 30χρονος. Έρευνα θα γίνει και για το κατά πόσο μπορεί να είχε δεχτεί απειλές, ενώ κατάθεση θα δώσει στους αστυνομικούς -αφού ξεπεράσει το ισχυρό σοκ- η σύζυγος του διοικητή του Α.Τ. Ερέτριας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X